Quantcast

A. Armonaitė: Lietuva prisidės prie Ukrainos atstatymo Kyjive, Borodiankoje, Irpinėje

Lietuva Ukrainai padės statyti mobilią gyvenvietę bei mokyklą Borodyankos miestelyje, taip pat prisidės prie tilto Kyjivo tilto atstatymo, Irpinės vaikų darželio statybų, trečiadienį pranešė Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

„Lietuvos prioritetu padedant Ukrainai bus sugriautų švietimo ir ugdymo įstaigų bei susisiekimo infrastruktūros atstatymas, o taip pat laikino būsto namų netekusiems žmonėms įrengimas. Palaikome artimus ryšius su Kijevo regiono savivaldybėmis ir preliminariai sutarėme dėl kelių objektų, kurių atstatymu galėtų rūpintis Lietuva“, – feisbuke pranešė ministrė, Ukrainai minint nepriklausomybės dieną.

„Tai būtų mobilios gyvenamosios stovyklos statyba Borodyankos miestelyje, kur apie 700 žmonių per karą neteko namų, sugriauto tilto Kyjivo srityje, vaikų darželio Irpinės mieste bei mokyklos Borodyankoje atstatymas“, – tvirtino ji.

Pasak ministrės, sprendimas dėl Lietuvos dalyvavimo Ukrainos atstatymo projektuose turėtų būti priimtas trečiadienį, Vyriausybės posėdyje

Anot ministrės, Lietuva dar reikės pasirengti konkrečius atstatymo planus ir susiderinti juos su Ukrainos partneriais, atrinkti darbus vykdysiančias įmones, užtikrinti darbų finansavimą.

„Laukia daug darbo, tačiau džiugu, kad diskusijos po truputį virsta konkretesniais susitarimais. Taip pat puikiai suprantame, kad daug kas priklauso ir ne nuo mūsų. Pasikeitusi karo eiga, statybinių medžiagų ar darbininkų trūkumas bei kiti sunkiai prognozuojami dalykai gali pakeisti mūsų planus“, – teigė ji.

Ministrė sakė, jog Lietuva sieks, kad mobili gyvenvietė namų netekusiems žmonės Borodyankoje būtų užbaigta iki šių metų pabaigos.


Šiame straipsnyje: Aušrinė Armonaitėkaras UkrainojeUkrainos atstatymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių