Quantcast

A. Armonaitė įžvelgia didžiulį potencialą stiprinti ekonominius ryšius su Prancūzija

  • Teksto dydis:

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė Paryžiuje susitikimuose su Prancūzijos verslo bei viešojo sektoriaus atstovais pristato investicinę Lietuvos aplinką bei aptaria glaudesnių ekonominių santykių plėtros kryptis. Lietuva norėtų aktyvinti prekybą su Prancūzija ir pritraukti didesnių šios šalies investuotojų.

„Matome didžiulį potencialą stiprinti ekonominius ryšius su Prancūzija, kuri yra viena pagrindinių ekonomikų Europoje. Galime pasiūlyti palankią investicinę aplinką, modernią infrastruktūrą, kvalifikuotą darbo jėgą, todėl kviesime Prancūzijos įmones aktyviau investuoti Lietuvoje, plėsti prekybinius ryšius bei užmegzti glaudesnius kontaktus su mūsų verslininkais. Ypač daug neišnaudoto potencialo matome inovacijų ir aukštųjų technologijų srityje“, – sako ministrė A. Armonaitė.

Šalies pasiekimus lazerių ir kosmoso technologijų srityje A. Armonaitė pristatys susitikimuose su Europos kosmoso agentūros (EKA) Europos, teisės ir tarptautinių reikalų direktoriumi Ericu Moreliu de Westgaveriu bei Prancūzijos nacionalinio kosminių tyrimų centro (CNES) Inovacijų, taikomųjų programų ir mokslo direktoriumi Gillesu Rabinu.

Pasak ministrės, Lietuvai svarbu išnaudoti turimą konkurencinį pranašumą mokslinių lazerių srityje, o Europos kosmoso sektorius galėtų aktyviau naudotis mūsų lazerių technologijų, nanopalydovų ir duomenų apdorojimo galimybėmis. Jau dabar, Ekonomikos ir inovacijų ministerijos duomenimis, kosmoso tiekimo grandinių veikloje aktyviai dalyvauja daugiau kaip 30 Lietuvos įmonių, o per 5 metus jų skaičius, tikėtina, išaugs iki 80. Lietuva šiemet tapo Europos kosmoso agentūros asocijuota nare.

Paryžiuje A. Armonaitė taip pat susitiks su Prancūzijos pramonės ministre Agnes Pannier-Runacher. Šio susitikimo metu daugiausia dėmesio ketinama skirti dvišalio bendradarbiavimo pramonės srityje klausimams (vertės grandinėms ir pramonės aljansams). Taip pat bus aptariamas gamybos procesų skaitmeninimas ir žiedinės ekonomikos galimybės siekiant klimato kaitos neutralumo. Ekonomikos ir inovacijų ministrė domėsis Prancūzijos patirtimi, kaip pritraukti privačių investicijų vykdant skaitmeninę pramonės pertvarką.

Kaip pažymima Ekonomikos ir inovacijų ministerijos pranešime, vizito metu ministrė jau susitiko su dviejų Prancūzijos verslo įmonių vadovybe. Su energijos valdymo ir automatizavimo bendrovės „Schneider Electric“ atstovais aptartos investicijų plėtros Lietuvoje galimybės, o su atvirų duomenų sprendimų srityje dirbančios įmonės „Spallian“ atstovais derintos galimybės užmegzti partnerystę didelių duomenų rinkinių, duomenų analizės ir valdymo sprendimų srityse.

Lietuvos ir Prancūzijos bendradarbiavimo potencialas bei galimi šios partnerystės skatinimo veiksmai bus aptariami susitikime su Prancūzijos verslininkų asociacijos (MEDEF) vadovybe. MEDEF yra didžiausia Prancūzijos verslo asociacija, vienijanti įvairiausiose srityse dirbančias šios šalies verslo kompanijas.

Praėjusiais metais Lietuva į Prancūziją eksportavo prekių už 717 mln. eurų. Pagal šį rodiklį Prancūzija buvo 14-oje vietoje.

2014–2020 m. Lietuvoje buvo įgyvendinti 6 Prancūzijos investicijų projektai. Tarp didžiausių investuotojų yra DPD, „JCDecaux“, „Decathlon“ bei kitos įmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mykolas

Mykolas portretas
Armonikė, ar matei kaip atrodo beždžionės raudonomis subinėmis, tai tavo lūpos lygiai tokios pat kaip beždžionės

Ku ku

Ku ku portretas
Visai nupušo:)))

Rus

Rus portretas
Jai matyt ca aplink kaimynus kiaurašikniu nesimato tai dabar žiuri kur daugiau subininiu tvarkytu reikalus geriau su kaimynais jau taip Lietuva ant duobes krašto stovi.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių