Quantcast

A. Armonaitė galimybių pasą laiko vienu reikšmingiausių Ekonomikos ministerijos pasiekimų

Metus ekonomikos ir inovacijų ministrės pareigas einanti Aušrinė Armonaitė pavasarį įgyvendintą galimybių paso idėją laiko vienu svarbiausių ministerijos pasiekimų. Pasak jos, tai tapo įrankiu, kurio pagrindu dabar statoma visa pandemijos valdymo strategija.

„Ministerijos komandos pasiekimu pandemijos valdyme laikyčiau tiek galimybių paso išvystymą, tiek gana operatyvų įgyvendinimą kartu su Registrų centru ir kitomis institucijomis“, – Delfi TV eteryje pirmadienį kalbėjo A. Armonaitė.

Kartu ministrė pabrėžė, kad ankstyvas galimybių paso idėjos įgyvendinimas pavasarį leido tinkamai pasiruošti rudeniui, kai jo naudojimas buvo praplėstas.

„Buvo daug triukšmo. Mes gana anksti tai padarėme. Lietuva, antra po Danijos, tokį išmanų įrankį įsivedė gegužės mėnesį. Ir jo aktualumas paaiškėjo rudenį. Tai reiškia, kad ne strimgalviais, paskutinę minutę kažką darėme, o pasiruošėme“, – tvirtino ji.

Tai, kad mes turime galimybių pasą, turime prieinamus skiepus, leidžia mums neuždarinėti veiklų ir neriboti darbo laiko, ką dabar kai kurios kitos šalys daro.

Ministrė mano, kad galimybių paso ir vakcinacijos dėka galima išvengti griežtesnių ribojimų net ir dabar, plintant COVID-19 omikron atmainai. Laisvės partijos pirmininkė akcentuoja, kad jau artimiausiomis savaitėmis bus aišku, kiek efektyviai vakcina veikia šios atmainos atveju, tačiau aktyvus skiepijimasis, politikės manymu, gali padėti išvengti griežtesnių suvaržymų ir omikron plitimo metu.

„Tai, kad mes turime galimybių pasą, turime prieinamus skiepus, leidžia mums neuždarinėti veiklų ir neriboti darbo laiko, ką dabar kai kurios kitos šalys daro. Lietuvos ribojimai, tiesą sakant, yra vieni švelniausių Europoje“, – įsitikinusi ministrė.

„Nereikės jokių uždarinėjimų, jeigu toliau sparčiai skiepysimės, o ne šauksime, daužysimės ir basi po sniegą braidysime“, – pridūrė A. Armonaitė.

ELTA primena, kad nuo gruodžio 1 d. nepasiskiepiję darbuotojai už COVID-19 testus privalo mokėti patys arba tai gali sutikti daryti darbdaviai. Testai per mėnesį kainuos maždaug 60–90 eurų asmeniui.

Taip pat pasikeitė reikalavimai norintiems gauti galimybių pasą. Nuo gruodžio 1 d., siekiant pasinaudoti paslaugomis, kurios teikiamos tik su galimybių pasu, nebegalios neigiamas antigeno testo rezultatas. GP bus galima gauti tik turint neigiamą PGR tyrimo atsakymą, kuris galios 72 val. nuo ėminio paėmimo momento.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sutinku

Sutinku portretas
Taip, reikšmingiausias, nes jau bene puse metų negaiu nusipirkti batų, nes neturiu kažkokio paso, pasiekimas, sutaupyti pinigai, šaunuole ...... krizele.

Kristina

Kristina portretas
Esu ekonomikos mokslų magistrė, bet niekaip nesuprantu, kaip Ekonomikos ir inovacijų ministerija susijusi su galimybių pasu

Gaila

Gaila portretas
kad išsiauklėjimas neliaidžia jos prakeikti,bet tėvams reiškiu gilią užuojautą ,pagimdžius ir užauginusi tokią šlykščią žmogysta.
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių