Quantcast

Arbatpinigių palikti jau galima ir kortele, bet padavėjams tai neparanku

  • Teksto dydis:

Arbatpinigių jau galima palikti ir atsiskaitant kortele. Kai padavėjas duoda nešiojamą terminalą, kuriame įstatyta mokėjimo kortelė, pats klientas pasirenka, ar norėtų palikti arbatpinigių ir įveda jų sumą. Tačiau šį žingsnį galima praleisti ir tokiu būdu arbatpinigių nepalikti, ir tiesiog apmokėti sąskaitą.

Tačiau skirtumas tarp realių ir virtualių arbatpinigių yra tas, kad grynieji traktuojami kaip dovana, o kai arbatpinigiai paliekami per atsiskaitymo sistemą, jie yra apmokestinami ir darbuotojas už arbatpinigius turi sumokėti mokesčius.

„Mes matome, kad paskutiniuoju metu ta paklausa atsiranda ir ji atsiranda iš mokėtojų pusės. Mokėtojų mokėjimo lygis pastaraisiais metais iš esmės yra išaugęs ir atsiranda pakankamai didelė grupė žmonių, kurie visur ir visada nori atsiskaityti mokėjimo kortele. Tokios grynųjų pinigų sritys kaip arbatpinigiai jiems tampa ypatingai nepalankios“, – apie priežastis sukurti arbatpinigių palikimo sistemą atsiskaitant kortele pasakoja Deimantas Trumpickas, „Swedbank“ Lėšų valdymo pardavimo palaikymo departamento direktorius.

Kaip pabrėžė „Čili picos“ direktorius Donatas Vaitasius, mokestinis paketas, kuriuo apmokestinami arbatpinigiai, gauti atsiskaitant kortele, yra pakankamai didelis ir tai šiandien arbatpinigių palikimą kortele daro nepatrauklų tarp įmonių.

Plačiau apie tai – reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aldona bomze

aldona bomze  portretas
taip aldona taip jau yra

Palaikau

Palaikau  portretas
p. Aldona , padavėjai už savo darbą gauna algą. Jis paskutinė grandis , maisto pateikimo ,kodėl atlygis jam , o ne žemės ūkio darbininkui ? Tada jau sąžininga butu prie kavos ir arbatos kainos prirašyti mokestį už pristatymą nuo aparato iki stalo.

Aldona

Aldona portretas
Arbatpinigių galima palikti padavėjai net 10proc nuo sumos.Buvau gedulingoje vakarienėje ,daltvavo 20 žmonių --žmogui 15 eurų. Viso kainavo 300eurų, o arbatpinigių priklausė už 2-jų valandų aptarnavimą 30 eurų. KLAUSIMAS--hirurgas atliko 2-jų valandų sunkią operaciją ligoniui. Kodel pacientas negali atsidėkot hirurgui 100 lt/pvz Šalaševičiūtės atvejas/, kad net iš darbo teko išeit.Nesuprantama. Padavejas gali imti, o gydytojui jau skaitosi korupcija, nors jis 10m sunkius mokslus praėjo ir gelbėjo gyvybę.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių