Quantcast

Ar ženklinti alkoholio butelius apie kenkimą nėščiosioms, spręs Seimas

  • Teksto dydis:

Lietuvoje parduodami alkoholiniai gėrimai gali būti ženklinami įspėjamaisiais ženklais apie alkoholio žalą nėščioms moterims.

Seimas ketvirtadienį nutarė svarstyti tokią parlamentarės Larisos Dmitrijevos parengtą Alkoholio kontrolės įstatymo pataisą - už tai, kad pataisos Seime būtų svarstomos, balsavo 45 Seimo nariai, susilaikė 14 parlamentarų.

L.Dmitrijevos teigimu, priėmusi tokį sprendimą, Lietuva parodytų pavyzdį Europos Sąjungoje (ES), kaip kovojama su alkoholio žala.

Pasak jos, Lietuva turi išnaudoti šansą, kad ES gyventojų sveikata rūpinsis Lietuvos deleguotas eurokomisaras Vytenis Andriukaitis, kuris, anot parlamentarės, žada dėti pastangas, kad nutarusios alkoholinius gėrimus ženklinti įspėjamaisiais ženklais apie jų žalą nėščiosioms, Lietuvos pavyzdžiu pasektų ir kitos bendrijos valstybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

leistka

leistka portretas
Analogiškas ženklinimas seniai jau įvestas JAV, nuo prezidento Abraomo Linkolno laikų, preiš 250 metų. Pas mus tik dabar susigriebė, ir tai nukopijavę nuo amerikiečių

greit

greit portretas
seimas spres kada vyrui miegoti su zmona, ir kada galima sexu uzsiimti kada ne.

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
Jei jau rašyti, tai sąrašą reiktų pradėti nuo Seimo narių, po to merai, kiti politikai...nes dažnai jų priimami sprendimai atrodo kaip apsvaigusių nuo alkoholio...pvz. paskutinis kelių eismo mašinų išregistravimas...jei žiemą motociklas nebus apdraustas...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių