Quantcast

„Teslos“ gamykla šalia Kauno: ar svajonei lemta išsipildyti?

"Dėl problemų, susijusių su perėjimu prie naujos autopiloto aparatinės įrangos, spaudimas gamybai artėjant ketvirčio pabaigai buvo didesnis, negu mes iš pradžių planavome, dėl to beveik 2,8 tūkst. transporto priemonių nebuvo laiku pristatytos užsakovams, – pranešė įmonė. – Vis dėlto gamybos tikslas buvo pasiektas. Užsakovams šiuo metu gabenama 6,4 tūkst. transporto priemonių, kurios bus įtrauktos į šių metų pirmojo ketvirčio pristatymo duomenis."

"Tesla" taip pat pažymėjo, kad jos elektromobilių paklausa metų pabaigoje buvo ypač didelė. "Model S" ir "Model X" užsakymų skaičius buvo net 52 proc. didesnis negu 2015 m. ketvirtąjį ketvirtį.

Prabangiais nuo 70 tūkst. JAV dolerių kainuojančiais automobiliais garsėjanti "Tesla" siekia didinti elektromobilių rinką ir kuria maždaug perpus pigesnį modelį. Įmonė teigia gavusi jau 400 tūkst. pigesnio modelio užsakymų.


E.Muskas: šių dienų Thomas Edisonas

– Gimė 1971 m. Pietų Afrikos Respublikoje (PAR) – yra PAR, Kanados ir JAV verslininkas, filantropas, išradėjas, inžinierius.

– 1995 m. E.Muskas su broliu Kimbalu įsteigė "Zip2", internetinį įmonių katalogą, kurį sėkmingai pardavęs toliau investavo.

– 1999 m. startavo E.Musko sumanyta internetinė finansinių paslaugų bendrovė "X.com". Jau po metų ji įsigijo kitą internetinę pradedančią įmonę "Confinity" ir tokiu būdu gimė "PayPal" mokėjimų sistema. Už ją 2002 m. metais "eBay" nepagailėjo 1,5 mlrd. JAV dolerių.

– Šiuo metu E.Muskas yra "SpaceX" vadovas, "Tesla Motors" vadovas ir produktų kūrėjas, "SolarCity" ir "OpenAI" tarybos pirmininkas. 2016 m. lapkritį jo turto vertė siekė 11,1 mlrd. JAV dolerių ir jis buvo 94 turtingiausių pasaulio žmonių sąrašo vietoje.

– "SolarCity", "Tesla Motors" ir "SpaceX" tikslas, kaip teigia E.Muskas, yra keisti pasaulį ir žmoniją. Išradėjo planuose – ne tik elektromobilių perversmas, bet ir Raudonosios planetos užkariavimas. E.Muskas siekia sumažinti skrydžių į kosmosą sąnaudas, o ilgainiui sukurti kelis kartus panaudojamas raketas, leidžiančias nenutrūkstamai gabenti krovinius į koloniją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
su musu biurokratais be sansu,nespes ne statybu pradeti o jau mokesciai sues

kruonis50

kruonis50 portretas
Įdėja statyi Tesla gamyklą Lietuvoje yra puiki mintis. Korumpuotų valdininkų turi ir JAV, bet tai netrukdo Teslai statytis gamyklą. Gerų idėjų ir iniciatyvų yra daugiau negu korumpuotų, todėl neverta verkšlenti. Iššlavėm šiukšles iš Lietuvos geležinkelių, tuo reikia didžiuotis ir valyti šiukšles kitur, nes šiukšlės pačios neatsiranda, jų žmonės primėto. Susitvarkysim ir pastatysim Teslą gamyklą.

Rita

Rita portretas
tikekimes kad korumpuoti Lietuvos valdininkai nesuzlugdys ir sitos uzsienio investicijos
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių