Quantcast

Ar Lietuva gali apsirūpinti elektra pati?

  • Teksto dydis:

Jau kitą savaitę Lietuvoje prasidės elektros sistemos bandymas. Bus žiūrima, ar geba mūsų šalis apsirūpinti elektra viena, be kitų šalių, pasakojama LNK reportaže.

Energetikos ministras teigia, kad gyventojai dėl to jokių pokyčių nepajus. Toks bandymas turėjo įvykti dar pernai rudenį, tačiau buvo atidėtas.

Lietuva dirbti izoliuotai bandys viena, nors iš Maskvoje valdomo Baltarusijos, Rusijos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos (BRELL) elektros žiedo turi pasitraukti visos Baltijos šalys. Kiek anksčiau Lietuvos skirstymo operatoriaus vadovas teigė, kad Latvija ir Estija vilkina sinchronizacijos projektą. Dėl jo atsijungimas nuo Baltarusijos gali vėluoti ir penkerius metus.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Dainius Kreivys sako, kad po sistemos bandymo paaiškės, kada Lietuva galės nebepratęsti sutarties ir taip automatiškai atsijungti nuo BRELL žiedo.

„Po studijų rezultatų aptarimo tie sprendimai, tikiuosi, bus priimti kartu visų trijų Baltijos šalių. Jeigu studijų rezultatai bus pozityvūs, tai tokia tikimybė yra. Manau, netolima ateitis parodys, kuriuo keliu mes eisime“, – sakė energetikos ministras D. Kreivys.

„Sinchronizacijos spartinimas priklauso nuo daugelio veiksnių ir mes turime įsipareigojimą pabandymą vertinti susėdus su Lietuvos ministru, ir diskutuosime. Viena aišku, kad turime pabaigti projektą iki 2025-ųjų – ne tik Latvija, bet ir visos Baltijos šalys“, – teigė Latvijos energetikos ministras Raimondsas Čudarsas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

patarimas

patarimas portretas
Mokykitės iš Afrikos zulusų ir agbungbių. Pas juos energetika geriau išvystyta.

to >>Klpd.

to >>Klpd. portretas
O Kauno HES? O kitos Lietuvos hidroelektrinės?Sako kad ju yra kažkur apie 99 štukesTen irgi ,,paleidimui reikalinga elektra"? Mano kaime viens senukas nusispjovė i valdiška elektra ir į vietini upeli itaisė dviračio ratą katras ten kažkaip jam ta elektra gamina:D:D Va ir visas sudėtingumas. Neužpykit bet pasižiurėjus kaip pas mus valdžia vagia nesirupina pigiausiais varijantais eiliniam žmogui ir daro kad tik ištraukt piniga tikrai jusu išdėstyti dalykai skamba panašia kap kreivo kreivio giesmė

Anonimas

Anonimas portretas
N E G A L I nes nera kam rupintis. Nacistiniam rezimui rupi tiktai kaip kuo daugiau pavogti. Meldziam Dievo kad kuo greiciau ateitu Rusija.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių