Quantcast

Apsižioplinę dirbantieji „Sodrai“ dovanoja milijonus

  • Teksto dydis:

Tūkstančiai gyventojų nepasinaudoja teise į ligos pašalpą, kuri bent iš dalies kompensuotų praradimus, ir milijonus eurų palieka "Sodrai" - per 2015 metus dėl ligos pašalpos skyrimo nesikreipė 59,3 tūkst. apdraustųjų, kuriems ji priklausė, - 3,34 proc. nuo visų ligos pašalpų skyrimo atvejų, penktadienį informuoja portalas delfi.lt.

Jeigu per metus nuo ligos pabaigos prašymas taip ir nepateikiamas, darbuotojams priklausantys pinigai priglaudžiami valstybės. "Sodra" aiškina negalinti pašalpų pervesti automatiškai, nes nežino, į kokias sąskaitas gyventojai norėtų jas gauti. Be to, gal darbuotojas apskritai tos pašalpos nepageidauja.

"Sodros" Klientų aptarnavimo metodikos ir informavimo skyriaus vyriausioji specialistė Olga Važnevičienė portalui pranešė, kad šiuo metu rengiama programinė įranga neterminuotam prašymui. Tikimasi, kad ją įdiegus nuo liepos 1-osios, gyventojams pakaks vieną kartą užpildyti prašymą ir išmoka bus visada mokama į tą pačią sąskaitą, kol nepateiks naujo prašymo. Jeigu asmuo nenorės gauti pašalpos už tam tikrą nedarbingumo laikotarpį, jis turės pildyti prašymą neskirti ligos pašalpos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA   NA portretas
eilinį kartą parodė valstybės požiūrį į lietuvos žmogų ,Apiplėšė ir pasityčiojo ,o dar nori kad žmonės Lietuvoje gyventu ir ubagautu ,,,sėkmės ,tėvynė ten kur gera gyventi ,,,,

VOKELIAI

VOKELIAI portretas
NU VOKELIU GAVEJAI NEMOKA SUSISKAICIUOT SAVO CENTU?

to anta, rimas ir panašiems

to anta, rimas ir panašiems portretas
nemokant net lietuvių kalba logišką sakinį suregzti, klaidos kaip "arkliai",nes esat tikri žiopliai, o žiopliams taip ir reikia !!!!
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių