Quantcast

Aplinkos ministerija: pastaraisiais metais išaugo į Lietuvą įvežamų padangų skaičius

Pastaraisiais metais stebimas į Lietuvą įvežamų padangų skaičiaus didėjimas, sako Atliekų politikos grupės vadovė Agnė Bagočiutė.

„Mes matome gana drastišką padangų įvežimą per pastaruosius metus, 2017 metais tai sudarė apie 8 tūkst. tonų atliekų, o 2018 metais įvežta beveik dvigubai daugiau. Iš jų 2017 metais sutvarkyta Lietuvoje apie 93 proc., o likusi dalis išvežta sutvarkyti kitur. 2018 metais sutvarkyta apie 72 proc.“, – konferencijoje Seime pirmadienį sakė A. Bagočiutė.

Tiesa, ji teigė, kad pats savaime atliekų importas nėra blogybė.

„Net žiedinės ekonomikos paketas sako, kad šalys narės turi bendradarbiauti efektyviai išnaudojant turimus perdirbimo pajėgumus. Jei tokie pajėgumai sudaryti kažkurioje iš šalių narių, tai padangų atliekų tvarkyme nėra draudimo jas įvežti“, – kalbėjo specialistė.

Pasak A. Bagočiutės, aplinkos apsaugos pareigūnams kyla klausimų, kaip objektyviai identifikuoti laikomus atliekų kiekius.

„Matome, kad reikia peržiūrėti keletą teisės aktų, nustatant detalesnius reikalavimus ir pateikiant rekomendacijų dėl šių reikalavimų įgyvendinimo“, – sakė A. Bagočiutė.

Ji taip pat įvardijo, kad šiuo metu derinama studija, kurios tikslas – įvertinti padangų atliekų panaudojimo galimybes bei parengti pasiūlymus dėl padangų atliekų surinkimo ir panaudojimo skatinimo. 

ELTA primena, kad Alytuje esančioje padangų perdirbimo įmonėje „Ekologistika“ spalio 16-25 dienomis vyko gaisras. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomone

 nuomone portretas
Manau tas padangas perdirbus galima butu panaudoti keliu dangai ,gal ir plastika galima butu sumaisyti .neveltui yra toks posakys nera to bogo ,kad neiseitu i gera.
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių