Quantcast

Apklausa: ES ekonomikos gaivinimo planui pritaria 72 proc. lietuvių

  • Teksto dydis:

Solidarumo principui, kuriuo grindžiamas Europos Sąjungos (ES) ekonomikos gaivinimo po COVID-19 pandemijos planas „NextGenerationEU“, pritaria 72 proc. Lietuvos gyventojų, rodo naujausia „Eurobarometro“ apklausa.

66 proc. respondentų Lietuvoje ir ES mano, kad planas turės teigiamą poveikį ateities kartoms, o 64 proc. sutinka, kad jis  paskatins ekonomikos augimą ir darbo vietų kūrimą.

Atsakydami į klausimą apie politikos sritis, kurias ES turėtų labiausiai remti, lietuviai tarp prioritetų nurodė sveikatą (61 proc.), energetikos, aplinkosaugos ir klimato kaitos sritį (47 proc.), užimtumą ir darbo sąlygų gerinimą (40 proc.).

68 proc. respondentų Lietuvoje sutinka, kad šio plano mokėjimai valstybėms narėms turėtų priklausyti nuo sutartų reformų ir investicijų įgyvendinimo.

78 proc. apklaustųjų Lietuvoje pritaria planui „REPowerEU“ – jis skirtas padėti valstybėms pasiekti didesnę energetinę nepriklausomybę nuo Rusijos.

Apklausos metu gruodžio 7–13 dienomis internetu Lietuvoje apklausta 1 tūkst. gyventojų ir beveik 27 tūkst. ES valstybių piliečių. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių