Quantcast

Apklausa: padaugėjo lietuvių, geriau vertinančiųjų šalies ekonominę padėtį

Liepą manančiųjų, kad Lietuvoje ekonominė padėtis gerėja, palyginti su tuo pačiu praeitų metų laikotarpiu, padidėjo 4 procentiniais punktais.

Kaip rodo naujienų agentūros ELTA užsakymu „Baltijos tyrimų“ atlikta visuomenės nuomonės apklausa, minimu laikotarpiu keturi iš dešimties (39 proc.) apklaustų suaugusių Lietuvos gyventojų atsakė, kad pastaruoju metu reikalai Lietuvoje, jų nuomone, iš esmės krypsta į gerąją pusę, o šeši iš dešimties (59 proc.) nurodė, kad reikalai šalyje blogėja. Dar 2 proc. respondentų neturėjo nuomonės šiuo klausimu.

Kad šalyje reikalai krypsta į gerąją pusę, dažniau nurodė jaunesni nei 50 metų žmonės, didmiesčių gyventojai, respondentai su aukštuoju išsilavinimu bei su didžiausiomis šeimos pajamomis per mėnesį (per 1000 eurų), vadovai, specialistai ir tarnautojai bei besimokantis jaunimas, rodo apklausos duomenys.

Tuo metu dažniau už kitus dabartine padėtimi šalyje yra nepatenkinti vyresni nei 50 metų žmonės (66 proc. mano, kad reikalai iš esmės krypsta į blogąją pusę), gyvenantys kaimo vietovėje (66 proc.), respondentai su nebaigtu viduriniu išsilavinimu (68 proc.), pensininkai (68 proc.) bei bedarbiai ir namų šeimininkės (67 proc.).

Pasak apklausos, tai, kad šalyje padėtis paskutiniu metu gerėja, mano tik Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos rinkėjai – teigiamai vertinančių Lietuvos ekonominę padėtį buvo 60 proc., o neigiamai – 38 proc. Visų kitų partijų rėmėjai yra daugiau nepatenkinti padėtimi Lietuvoje nei patenkinti (labiausiai padėtimi šalyje yra nepatenkinti Darbo partijos bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos –Krikščioniškų šeimų sąjungos rinkėjai).

Apklausa buvo atlikta liepos 16 – 31 dienomis. Tyrimo metu apklausti 1007 Lietuvos gyventojai (18 metų ir vyresni), apklausa vyko 109 atrankos taškuose. Apklaustųjų sudėtis atitinka 18 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų sudėtį pagal lytį, amžių, tautybę, gyvenvietės tipą.

Tyrimų rezultatų paklaida yra iki 3 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vėl propaganda

Vėl propaganda portretas
Nejuokinkit

...

... portretas
CHA, 'Baltijos tyrimai' nustojo 'runkelius' apklausinėt. :/
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių