Quantcast

Apklausa: 70 proc. gyventojų mano, kad Lietuvos ekonominė padėtis pablogėjo

Septyni iš dešimties (70 proc.) apklaustųjų mano, kad ekonominė Lietuvos padėtis per pastaruosius kelis mėnesius pablogėjo, rodo naujienų agentūros ELTA užsakymu atlikta rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ apklausa.

Birželį kiek mažiau nei dešimtadalis (8 proc.) apklaustų šalies gyventojų nurodė, kad per pastaruosius 2 mėnesius ekonominė padėtis Lietuvoje pagerėjo, 18 proc. respondentų atsakė, kad ji nepasikeitė.

4 proc. respondentų neturėjo nuomonės šiuo klausimu.

Lyginant su prieš 4 mėnesius vykusios apklausos rezultatais (vasarį) 47 proc. punktais padaugėjo manančių, kad šalies ekonominė padėtis blogėja, o lyginant su atsakymais prieš metus (2019 metų gegužę), pastebinčių šalies ekonominės padėties pablogėjimą padaugėjo 45 proc. punktais.  

Kaip parodė šis tyrimas, šalies ekonominę padėtį blogai vertina visų be išimties socialinių ir demografinių grupių gyventojai.

Apklausa vyko 2020 m. birželio 15–25 dienomis. Tyrimo metu asmeninio interviu būdu apklausta 1000 Lietuvos gyventojų (nuo 18 metų), apklausa vyko 108 atrankos taškuose. Apklaustųjų sudėtis atitinka 18 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų sudėtį pagal lytį, amžių, tautybę, gyvenvietės tipą. Apklaustų žmonių nuomonė rodo 18 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų nuomonę. Tyrimų rezultatų paklaida iki 3,1 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tikrai

Tikrai portretas
Ne pablogėjo gerai rašo Palanga ir Nida sausakimša turi žmonės pinigų verkia tinginiai

Taip,

Taip, portretas
Pablogėjo,kad savaitgali Palangoje nei kur nusispjauti nebuvo.Miestas sausakimšas,prie kavinių ir barų eilės susidarė. O į parduotuvėse atvykėliai šlavė viską iš eilės. Gėda amžinai žliumbti,bet tokia jau mes tauta,amžinai keikti valdžią,tik ne save.

Anonimui

Anonimui portretas
Piena melžia, mikro lazerius gamina, ai femto
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių