Quantcast

Antstolių rūmai: skolų krizės pandemija Lietuvoje kol kas nesukėlė

  • Teksto dydis:

Pernai antstoliai išieškojo ir kreditoriams sugrąžino per 166 mln. eurų skolų – 19 proc., arba 26,4 mln. eurų daugiau nei 2020 metais, trečiadienį skelbia Lietuvos antstolių rūmai.

„Padidėjusi išieškotų skolų suma ir sumažėjęs naujų reikalavimų skaičius leidžia daryti išvadą, kad skolų krizės COVID-19 pandemija Lietuvoje bent jau kol kas nesukėlė,“ – pranešime teigė Lietuvos antstolių rūmų prezidiumo pirmininkė Inga Karalienė.

Antstolių informacinės sistemos duomenimis, daugiau nei pusę visų pernai užbaigtų išieškojimo procesų – 147,6 tūkst. – antstoliai baigė visiškai įvykdydami kreditorių reikalavimus.

Pernai rekordiškai – 68 proc. nuo 5,5 tūkst. 2020 metais iki 1,7 tūkst. 2021-aisiais – sumažėjo bylų, baigtų dėl skolininko bankroto.

Pasak I. Karalienės, tai patvirtina, kad valstybės suteiktos lengvatos ir parama verslui apsaugojo daugelį įmonių nuo bankroto dėl COVID-19 pandemijos atneštų nuostolių.

Per metus 4 proc. iki 190 tūkst. sumažėjo naujų reikalavimų priverstinai išieškoti skolas, o vidutinė išieškota suma siekė 703 eurus (2020 metais – 625 eurus).

Antstolių rūmai skelbia, kad šių metų sausio mėnesį išieškomų skolų suma siekia 4,6 mlrd. eurų, iš jų 53 proc. sudaro valstybės institucijų, 43 proc. – privačių ir juridinių asmenų reikalavimai, dar 4 proc. – alimentų išieškojimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
Ar jau supažindinote antstolius su įstatymais? Ar žinote, kad jie pažeidžia įstatymus, pirmą isieskodami nebūtas skolas, o po to, tąsydamiesi po teismus. Ar žinote, kiek pagal įstatymus jie man dabar skolingi, nes vykdė nurodymus neperskaitę įstatymų?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių