Quantcast

Analizavo darbo skelbimus: ko dabar reikalauja darbdaviai?

Trečdalyje darbo skelbimų reikalaujama, kad būsimas darbuotojas turėtų aukštąjį išsilavinimą, 66 proc. - kad turėtų darbo patirties, rodo Mosto ir studijų stebėsenos ir analizės centro (MOSTA) atliktas tyrimas.

Kaip šią savaitę pristatydama tyrimo tyrimą sakė MOSTA Studijų politikos ir karjeros analizės skyriaus vyriausioji politikos analitikė Beatričė Leiputė, tyrimo metu buvo išnagrinėta 163 tūkst. vieno portalo darbo skelbimų.

„Kalbant apie išsilavinimą, matome, kad apie 26 proc. visų skelbimų sudaro reikalavimas turėti aukštąjį išsilavinimą, tačiau yra tokių aspektų, kad dažnai skelbimuose darbdaviai nenurodo reikalaujamo švietimo lygmens. Jie nurodo, kad, pavyzdžiui, ieškomas išsilavinimas finansų srityje”, - kalbėjo B. Leiputė.

Pasak jos, reikalavimas turėti aukštąjį išsilavinimą itin dažnas teisės srityje.

„Tokioje kategorijoje kaip teisė net 82 proc. visų skelbimų sudaro reikalavimas turėti aukštąjį išsilavinimą. Pavyzdžiui, apsaugoje maždaug trečdalyje skelbimų reikalaujama turėti pagrindinį išsilavinimą”, - tęsė ekspertė.

Aukštojo išsilavinimo įgijimas taip pat yra dažnas reikalavimas pirkimo bei tiekimo (71 proc.), eksporto (66 proc.), apskaitos, finansų ir audito (63 proc.) sektorių darbuotojams.

Tuo metu darbo patirties reikalavimas, pasak B. Leiputės, atsispindi gerokai didesnėje dalyje visų skelbimų.

„Apie 66 proc. visų skelbimų turėjo reikalavimą analogiškai ar panašiai darbo patirčiai ir dažniausiai šis reikalavimas buvo keliamas tokiose kategorijose kaip eksportas, vadovavimas, IT. Šiek tiek rečiau tokiose kategorijose kaip apsauga, nekilnojamasis turtas, švietimas, mokymai, kultūra”, - nurodė B. Leiputė.

Kalbant apie reikalavimą darbo patirčiai, B. Leiputė nurodė, kad dažniausiai keliamas reikalavimas turėti dvejų metų darbo patirtį.

MOSTA tai pat skelbė, kad šalies darbo rinkoje iki 2022 metų gali reikėti apie 105 tūkst. naujų samdomų darbuotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Amžiaus ribos reikalavimo darbo skelbimuose nėra, bet pabandykit įsidarbinti, jei iki pensinio amžiaus liko kokie dešimt metelių arba net daugiau...

Italas

Italas portretas
Apsigyniau diplominį. Dar vakar buvau studentas, o šiandien jau - bedarbis.

haholas

haholas portretas
reikia tilto i euroa,ir jis cia.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių