Quantcast

Alytus atšaukia draudimus įvažiuoti į gaisro paveiktą rajoną, įmonėms vykdyti veiklą

Alytaus miesto savivaldybės vadovai pirmadienį susitiko su Pramonės rajono verslo įmonių vadovais ir atstovais. Susitikime buvo nutarta atšaukti draudimą įvažiuoti į Pramonės rajoną.

„Sumažėjus dūmingumui nuo spalio 21 d. 17 val. ekstremalių situacijų komisija atšaukia draudimą ir grįžta prie rekomendacijos nevykdyti veiklos įmonėms esančioms Pramonės rajone“, – feisbuke skelbia Alytaus miesto savivaldybė.

Nacionalinis sveikatos centras antradienį taip pat planuoja pateikti rekomendacijas, kaip užgesinus gaisrą įmonės turėtų išsivalyti patalpas, kad jose būtų saugu dirbti.

Alytaus miesto savivaldybė praneša, kad spalio 22 d. bendrojo ugdymo mokyklose, Alytaus profesinio rengimo centre ir Kauno taikomosios dailės mokyklos Alytaus filiale vyks tik neformaliojo švietimo pamokos, todėl tėvai turi galimybę pasirinkti – leisti vaikus į mokyklą ar ne. Lopšeliuose-darželiuose ir mokyklose-darželiuose, Alytaus muzikos mokykloje, Alytaus dailės mokykloje ir Alytaus jaunimo centre ugdymo procesas bus vykdomas, tačiau tėvams suteikiama teisė pasirinkti – leisti vaikus į įstaigas ar ne. Už vaikų nelankytą dieną mokėti nereikės.

Kaip ELTA jau rašė, spalio 16-osios naktį Alytaus miesto padangų perdirbimo įmonėje „Ekologistika“ kilo didžiulis gaisras. Degė apie 2 tūkst. kvadratinių metrų ploto sandėliai, kuriuose laikomos naudotos padangos. Gaisrą gesino ugniagesių pajėgos iš Alytaus, Kauno, Lazdijų, Vilniaus, Varėnos ir Marijampolės.

Alytuje ir Alytaus rajone dėl didelio oro užterštumo pavojingomis medžiagomis, kurios gali netgi sukelti vėžį, paskelbta ekstremali situacija. Kai kuriose vietovėse kietųjų dalelių koncentracija trigubai viršija leistiną normą.

Preliminariais skaičiavimais, gaisro padaryta žala gamtai gali siekti daugiau nei 5 mln. eurų.

Atšaukiamas draudimas įmonėms

Alytaus miesto savivaldybė pirmadienį skelbia nuo antradienio atšaukianti draudimą vykdyti veiklą netoli degančios padangų perdirbimo gamyklos „Ekologistika“ esančioms įmonėms.

„Kadangi gaisras stipriai malšinamas, vėjo kryptis nebus vien į Pramonės rajoną, todėl Ekstremalių situacijų komisija nusprendė nebeblokuoti kelių į Pramonės rajoną. Komisijos rekomendacija nedirbti lieka, tad darbdaviai protingi žmonės ir galės priimti sprendimus“, – BNS sakė Alytaus meras Nerijus Cesiulis.

„Įmonių vadovai domėjosi, kada bus galima pradėti vykdyti darbus, kaip reikės išsivalyti patalpas, pamatuoti taršą įmonės viduje“, – rašoma savivaldybės pranešime socialiniame tinkle „Facebook“.

Dėl gaisro padangų perdirbimo gamykloje praėjusią savaitę darbą sustabdė keliolika Pramonės rajone esančių įmonių.

Tarp jų – šaldytuvų gamintoja „Snaigė“, kosmetikos ir buitinės chemijos gamintoja „Koslita“, metalo apdirbimo įmonė „Lanksti linija“, sporto reikmenų gamintojos „Haltex“ ir „Kirptė“, baldų gamintoja „Jakobsen Home“, plastiko gamybos įmonė „Lisiplasta“ ir kitos.

Dėl ekstremalios situacijos Alytuje „Luminor“ bankas paskelbė laikinai uždarantis klientų konsultavimo centrą šiame mieste.

Klientų konsultavimo centras nedirbs visą savaitę iki spalio 28 d., praneša bankas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lana

Lana portretas
www.getmeets.com yra puiki suaugusiųjų pažinčių svetainė su išmaniąja paieškos sistema, kuri suranda sеkso partnerį!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių