Quantcast

5G projektams – 23,5 mln. eurų paramos

  • Teksto dydis:

Skaitmeninių technologinių, kurioms būtinas 5G ryšys, projektams gali būti suteikta iki 3 mln. eurų parama pagal „smėliadėžės“ (angl. „Sandbox“) programą, pranešė Susisiekimo ministerija.

Tam iš viso numatyta 23,5 mln. eurų, paraiškas įmonės gali teikti iki gegužės pabaigos. Tikimasi, kad šia galimybe pasinaudos ir regionų verslai.

„Dar neseniai ateities technologijos ir inovacijų svarbą linksniuodavome diskusijų lygmenyje. Na o jau greitai drąsiausius skaitmeninius sprendimus darysime, dalykus kursime ir juos praktiškai įgyvendinsime Lietuvoje, ir tikiuosi, kad ne vien Vilniuje, bet ir šalies regionuose“, – pranešime teigia susisiekimo viceministrė Agnė Vaiciukevičiūtė.

Paraiškas gali teikti privačios organizacijos, mokslo bei studijų institucijos, sudarę konsorciumą su bent vienu partneriu. Didžiausia paramos suma vienam projektui – 3 mln. eurų.

Tarp prioritetinių konkurso atrankos kriterijų numatyta, kad papildomi balai bus suteikiami sprendimams, kurių nauda numatoma transporto sektoriui: „Sandbox“ programa norima paskatinti autonominio transporto, bepiločių orlaivių, daiktų interneto, virtualios realybės, 5G ryšiu paremtos robotizacijos plėtrą.

Paramą gavę projektai turės būti įvykdyti iki 2026 metų.

„Sandbox“ projektams Lietuvoje iš viso ketinama skirti 24,5 mln. eurų iš Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo  lėšų, papildomas kvietimas suplanuotas startuoliams, kuriems numatoma 1 mln. eurų paramos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdoje nėra 5 g

Klaipėdoje nėra 5 g portretas
Kam tas straipsnis jei Klaipėdoje nėra to ryšio. Ir greitu laiku nebus. Daiktų internetas? nejuokinkite, 5G tik su spec. planais t.t. Kol jis bus prieinamas eiliniam šaldytuvui ta technologija bus pasenusi, - panašiai kaip su 3G atsitiko. Tik įdiegė ir jau paseno visi perėjo į 4G.

"Genijui" > :

"Genijui" > : portretas
Zinai,tas,tavo koresas,ne is musu mokesciu milijardus daresi! Ir musu - nekutena!

> Anonimas

> Anonimas portretas
VATUFKE, tu geriau pasidomėk, kiek milijardų prisikrovęs į "KISENIA" tavo CARAS X*ILO :))
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių