Quantcast

Per 191 tūkst. nepasiturinčių gyventojų rugpjūtį sulauks paramos maisto produktais

  • Teksto dydis:

Nepasiturintiems šalies gyventojams nuo rugpjūčio 16 d. pradedama dalinti šiais metais ketvirtoji parama maisto produktais. Parama mažas pajamas gaunantiems žmonėms šiemet dar bus dalinama du kartus – spalio ir gruodžio mėnesiais. Kartu su gruodžio mėnesio maisto produktų dalijimu gyventojai sulauks ir paramos higienos priemonėmis, skelbia Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Rugpjūčio mėnesio dalijimo metu sunkiau besiverčiančius gyventojus pasieks paramos krepšelis, kurį sudarys 8 skirtingi maisto produktai: kiaulienos konservai, vištienos konservai, rapsų aliejus, avižiniai sausainiai su šokolado gabaliukais, greito paruošimo avižų košė su džiovintomis uogomis, konservuota raugintų agurkų sriuba, konservuotos keptos pupelės pomidorų padaže ir saldintas sutirštintas pienas. Maisto produktų krepšelį papildys muilas.

Visi paramos paketai bus iš anksto supakuoti ir paruošti išsinešti, todėl asmeninių krepšelių žmonėms atsinešti nereikės.

Paramos dalijimus organizuoja savivaldybių administracijos ir dvi nevyriausybinės organizacijos: labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ ir Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija.

Parama dalijama daugiau nei 600 punktų visoje Lietuvoje. Dėl tikslaus dalijimo laiko gyventojai turėtų kreiptis į savo seniūniją arba šios informacijos ieškoti savo savivaldybės administracijos bei „Maisto banko“ interneto puslapiuose.

Maisto produktus gali gauti tie gyventojai, kurių vidutinės mėnesio pajamos vienam šeimos nariui šiuo metu neviršija 220,50 eurų per mėnesį. Esant objektyvioms priežastims, savivaldybių administracijos nustatyta tvarka, parama gali būti skiriama, kai pajamos viršija nurodytą sumą per mėnesį. Išimties atvejus ir jiems taikomus dydžius nustato kiekviena savivaldybė individualiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kristina

Kristina  portretas
Melas dalinimo nėra Klaipėdoje ir nebus rugpjūčio mėnesį .

Tremtinys

Tremtinys portretas
Chaliavas maistas tik didina tinginiu ,vengiaciu dirbti, skaiciu! Invalidams , daugiavaikems priklauso tokia parama ,bet ne prasigerusiems ,jauniems veltedziams

Jokymas Skarulis

Jokymas Skarulis portretas
O iš kur gerovės valstybėje yra nepasiturinčių ir skurstančių gyventojų? Mano šefas, ponas Lansbergis, labai nustebo, kai jam apie tai pasakiau... Sako - tu klysti. Šitaip negali būti. A?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių