Quantcast

Užsakomaisiais reisais keleivius vežančioms įmonėms – mažiau formalumų

Užsakomaisiais reisais keleivius vežančios įmonės nuo šiol galės greičiau ir paprasčiau parengti kelionės dokumentus, skelbia Susisiekimo ministerija.

Mažinant administracinę naštą, susisiekimo ministro įsakymu supaprastinta keleivių vežimo lapų forma, taip pat šių dokumentų naudojimo ir apskaitos tvarka.

Užsakomaisiais reisais keleivius vežančioms įmonėms – mažiau biurokratinių kliūčių
Labiausiai vežėjų darbą palengvins nuostata, leidžianti keleivių vežimo lape vietoj iki šiol reikalauto keleivių sąrašo nurodyti tik bendrą keliaujančiųjų skaičių. Šiuo metu vežėjai susiduria su atvejais, kai keleiviai iš užsienio atsisako sakyti savo vardus ir pavardes arba prisistato gerai žinomų žmonių pavardėmis. Praktika rodo, kad vairuotojai keleivių vežimo lape įrašo išgalvotas pavardes, todėl toks teisinis reglamentavimas nepasiekia jam keliamų tikslų.
 
Keleivių vežimo lapų blankai sumažinti nuo dviejų iki vieno puslapio – tai ne tik pagreitins jų pildymą, bet ir sumažins vežėjams blankų įsigijimo išlaidas.
 
Mažinant administracinę naštą vežėjams, atsisakoma privalomos keleivių vežimo lapų registracijos Valstybinėje kelių transporto inspekcijoje prie Susisiekimo ministerijos, taip pat supaprastinta šių dokumentų sunaikinimo tvarka, vežėjui nutraukus veiklą.
 
Naujoji tvarka taikoma Lietuvoje registruotiems vežėjams, vežantiems iš anksto sudarytas keleivių grupes užsakomaisiais reisais lengvaisiais automobiliais ir autobusais šalies teritorijoje bei lengvaisiais automobiliais tarptautinio susisiekimo maršrutais.


Šiame straipsnyje: keleivių vežimasvežėjai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių