Quantcast

Taupydami degalus vairuotojai nepaiso kelio ženklų

Rekonstruojamose Alytaus gatvėse pristatyta daug laikinųjų kelio ženklų. Tarp jų nemažai ir draudžiamųjų. Deja, ne visi vairuotojai jų paiso.

Leido įvažiuoti į Jazminų gatvę

Draudžiamasis kelio ženklas Nr. 302 „Eismas draudžiamas” pastatytas Jazminų gatvės pabaigoje prieš įrenginėjamą Naujosios, Vilties ir Jazminų gatvių žiedinę sankryžą.

Miesto Saugaus eismo komisija vairuotojų džiaugsmui viena žiedinės sankryžos dalimi leido iš Naujosios gatvės įvažiuoti į Jazminų gatvę ir taip trumpesniu keliu pasiekti Vidzgirio mikrorajoną.

„Kad būtų išvengta avarinių situacijų Jazminų gatvėje, įrengtas kelio ženklas „Eismas draudžiamas”. Jis draudžia transporto priemonių eismą, išskyrus maršrutinius autobusus. Su miesto savivaldybės administracija suderinome ir, kaip sako vairuotojai, „po ženklu” leidome važiuoti aptarnaujančiam, specialiajam transportui”, - vakar sakė Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus specialistas vyresnysis inspektorius Žydrūnas Geležauskas.

Deja, kelio ženklo nepaiso ir kai kurie lengvųjų automobilių vairuotojai.

Bauda nemaža

Užkalbinome turguje apsipirkusią ir Naujosios gatvės link automobiliu „Mazda 323” važiuoti besirengiančią alytiškę Genutę. „Man reikia nuvykti į Tvirtovės gatvę. Taupydama dyzeliną neketinu ilginti kelio ir leistis Statybininkų gatve.

Apsidairysiu, ar arti nėra policininkų ir spausiu”, - neslėpė savo ketinimų vairuotoja. Apsidairyti verta, nes už tokį Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimą gali būti skirta administracinė bauda nuo 100 iki 300 litų. Gal neverta dairytis, rizikuoti, o vadovautis KET, nes sutaupytas litas degalams gali triženkle suma paploninti piniginę.

Prie turgaus ne vienas sutiktas vairuotojas klausė, kada pagaliau bus baigta tiesti antroji Naujosios gatvės eilė ir liausis chaosas miesto gatvėse? „Visi Naujosios gatvės antros eilės įrengimo darbai, įskaitant ir sutvarkytą aplinką, turi būti baigti iki liepos vidurio ar net anksčiau”, - tikino Alytaus miesto savivaldybės administracijos Komunalinio ūkio skyriaus vedėjas Algimantas Tarasevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių