Quantcast

„Statoil“ dujinių automobilių vairuotojus ragins paisyti saugumo

Degalais prekiaujanti bendrovė skatins vairuotojus elgtis atsakingai ir paisyti saugumo reikalavimų pilantis dujas į automobilių bakus. Švietėjiško projekto, kurį palaiko ir Valstybinė darbo inspekcija, iniciatoriai teigia, kad didelė dalis žmonių nesilaiko atsargumo priemonių ir dėl to gali skaudžiai nukentėti.

Jau dvejus metus galioja naujoji tvarka, leidžianti vairuotojams patiems piltis suskystintas dujas į automobilius. Tai visiškai saugus veiksmas, jeigu yra laikomasi degalinėse pateikiamų taisyklių ir veiksmų eiliškumo bei dėvimos specialios pirštinės. „Tačiau ant odos patekusios suskystintos naftos dujos dėl greito garavimo sukelia odos paviršiaus nušalimą. Esant dideliam nušalimo laipsniui gali susidaryti pūslės ir sunkiai gyjančios žaizdos, – perspėja Valstybinės darbo inspekcijos specialistai. – Norint apsisaugoti nuo susižeidimų bako pildymo metu visada reikia dėvėti nuo šalčio apsaugančias pirštines. Geriausiai tam tinka pirštinės, pagamintos iš drėgmei ir šalčiui atsparios medžiagos ar storos odos.“

Pasak „Lietuva Statoil“ saugos, sveikatos ir aplinkosaugos departamento direktoriaus Valdo Lopšaičio, tik apie 30 proc. pilančių automobilines dujas vairuotojų laikosi saugumo reikalavimų ir dėvi specialias apsaugines pirštines.

„Mums svarbu, kad vairuotojai ir visi atvykstantys į mūsų degalines būtų saugūs. Visose degalinėse, kuriose prekiaujame suskystintomis automobilinėmis dujomis, vykdysime plačią švietėjišką socialinę kampaniją. Ji yra skirta informuoti vairuotojus apie tai, kaip saugiai piltis dujas, ir kokios skausmingos gali būti pasekmės, jeigu šių taisyklių nepaisoma, – sakė V. Lopšaitis. – Esame dėkingi Valstybinei darbo inspekcijai, kad noriai prisidėjo ir palaikė šį svarbų švietėjišką projektą.“

Visose degalinėse prie suskystintų automobilinių dujų kolonėlių esančiose instrukcijose yra pateikti patarimai, kokius veiksmus ir kokia tvarka atlikti, kad dujų pylimas būtų saugus. Nurodyto veiksmų eiliškumo laikymasis ir nuo šalčio apsaugančių pirštinių dėvėjimas padės išvengti sunkių sužalojimų ir traumų.

Informacinę kampaniją rengianti bendrovė tikisi, kad ši akcija atkreips vairuotojų dėmesį, didins jų sąmoningumą ir atsargumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aaa

aaa portretas
ne visur yra tos pirštinės net ir statoile

dujininkas

dujininkas portretas
kiek kaune pilu dujas statoil tu pirstiniu apskritai nebuna... reklamine akcija apie nieka

šaunuoliai

šaunuoliai portretas
Žymiai aiškiau ir geriau parašyta negu delfyje.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių