Quantcast

Snetertone - dramatiška K.Vasiliausko pergalė

Lietuvos lenktynininkas Kazimieras Vasiliauskas nugalėjo Snetertono trasoje (Didžioji Britanija) vykstančio finalinio Formula Palmer Audi (FPA) etapo pirmosiose lenktynėse.

Ši pergalė dar labiau priartino jaunajį lenktynininką prie pirmosios vietos bendroje čempionato įskaitoje, kurioje Kazimieras pakilo į antrą vietą (293 taškai). Čempionato lyderis R.Plantas finišavo antras (306 taškai), o T.Vautier buvo tik 14 ir nukrito į trečiają bendros įskaitos poziciją (290 taškų).    

„Startavau iš šeštos pozicijos ir po pirmojo posūkio pakilau į ketvirtają vietą. Lyderių trejetukas šiek tiek nutolo ir aš jų negalėjo prisivyti, tačiau ir neatsilikau. Supratau, kad negaliu be reikalo rizikuoti, todėl tiesiog stengiausi nesivelti į aštrią kovą.  Iki finišo likus 4 ratams, tuo metu pirmavęs R.Reesas posūkyje apsisuko. Į jį trenkėsi trečias važiavęs švedas F.Rosenqvistas. Antroje vietoje buvusiam pagrindiniam mano konkurentui R.Plantui pavyko avarijos išvengti, tačiau likus dviems ratams aš jį aplenkiau ir finišavau pirmas. Mus skyrė tik pusė sekundės. Šiose lenktynėse man nepavyko pasiekti tik vieno dalyko. Mano greičiausias ratas buvo tik penktas, o žinant, kad greičiausiai įveikti ratai pirmose dvejose lenktynėse lemia starto vietą trečiosiose lenktynėse, rytoj turėsiu dar labiau pasistengti“, - džiaugėsi ir ruošėsi rytojaus kovai K.Vasiliauskas. 

„Pirmųjų lenktynių rezultatais labai džiaugiamės. Kazimieras, savo talento dėka,  sugeba nugalėti bet kokiomis sąlygomis, tačiau labiausiai gaila prancūzo T.Vautier. Jis puikus lenktynininkas ir jo antrojoje kvalifikacijoje bei lenktynėse pasiektas rezultatas tikrai neatspindi tikrojo šio lenktynininko pajėgumo. Technika lenktynėms paruošta tikrai ne jo naudai“,- sakė Kazimiero treneris, BMW vairavimo akademijos instruktorius Darius Jonušis.   

Rytoj lenktynės Snetertone prasidės 13.20 ir 16.50 Lietuvos laiku. K.Vasiliauskas antrosiose savaitgalio lenktynėse startuos iš pirmosios pozicijos. 

Lenktynių rezultatai: 

1

Vasiliauskas, Kazim

18 laps

2

Plant, Richard

+0.548s

3

Jousse, Maxime

+1.046s

4

Kimiläinen, Emma

+1.971s

5

Babbra, Ashley

+3.948s

6

Palmer, Jolyon

+7.186s

7

Foster, Adam

+8.695s

8

Rotar, David

+10.948s

9

Gerbi, Julien

+13.155s

10

Davies, Ash

+14.734s


Šiame straipsnyje: kazimieras vasiliauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Sveikinu

Sveikinu portretas
Tai kylanti zvaigzde ir didelis prestizas Lietuvai. Smagu .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių