Quantcast

Nuo šiol saugos pagalvę turės ir motociklininkai?

Motociklai daug kam kelia nemažas simpatijas, tačiau toli gražu nekiekvienas ryžtasi įsigyti šią transporto priemonę. Žmonės neįsitikinę, kad jie bus saugūs, ypač kai lekiama dideliu greičiu.

Tuomet bet kokia avarija gali grėsti pačiomis nemaloniausiomis problemomis. Pavyzdžiui, automobiliuose jau imtasi daugybės saugumo priemonių: tai ir saugos diržai, saugos pagalvės… O kaip su jų analogais motociklininkams?

Savo atsakymą pasiūlė Rejean Neron, pristatydamas projektą Safety Sphere, kurio paskirtis gana aiški iš jo pavadinimo. Tai yra specialus motociklininko kostiumas, kuris tokiu ir lieka, kol neatsitinka avarija. Jai įvykus ir motociklininkui nukritus nuo „plieninio žirgo balno“, kostiume integruotas akselerometras akimirksniu paleidžia mechanizmą, kuris per 0,05 sekundės pripučia motociklininko kostiumą.

Toks savotiškas oro pagalvės analogas efektyviai apsaugo vairuotoją. Ir nors tai gali atrodyti labai keistai, tačiau jei Safety Sphere bus efektyvus praktikoje, avarijose smarkiai nukentėjusių ar net žuvusių skaičius gali smarkiai sumažėti.


Šiame straipsnyje: motociklaspagalvė

NAUJAUSI KOMENTARAI

A

A portretas
O jeigu iskriesi i automobilio vidu ir ten issipusi?

paulius

paulius portretas
Jugi issipucia per 0.05sekundes taj tikriausiai kol tu busi ore jis jau bus prisiputes

nėra

nėra portretas
100% apsaugančių priemonių dar niekas neišrado:)
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių