Quantcast

Naikinama Lietuvos transporto atašė Lenkijoje pareigybė

Taupant valstybės biudžeto lėšas, Vyriausybės sprendimu nuo šių metų spalio 1 dienos Lietuvos Respublikos diplomatinėje atstovybėje Lenkijoje naikinama transporto atašė pareigybė. Susisiekimo ministerijos duomenimis, tai leis sutaupyti apie pusę milijono litų per metus.

Atsižvelgiant į Lietuvos ir Lenkijos dvišalių santykių transporto srityje strateginę reikšmę, Vyriausybės nutarimu transporto atašė pareigybė kaimyninėje šalyje buvo įsteigta 2007 m. sausio 1 d. Tačiau dabartinėje ekonominėje situacijoje Susisiekimo ministerijai šios pareigybės išlaikymas tapo per brangus.

Lenkijoje dirbančio transporto atašė veiklą kompensuos Susisiekimo ministerijos ir jai pavaldžių institucijų dvišaliai ryšiai su atitinkamomis Lenkijos institucijomis. Be to, numatoma, kad dalį transporto atašė funkcijų galės atlikti Lietuvos ambasados Lenkijoje darbuotojai.

Šiuo metu Lietuvos atstovybėse užsienyje iš viso dirba penki transporto atašė ir jų pavaduotojai: Lietuvos nuolatinėje atstovybėje ES - trys darbuotojai, dar po vieną - Lenkijoje ir Rusijoje.


Šiame straipsnyje: transporto atašė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių