Quantcast

Londone važinės autobusai su hibridiniais varikliais

Londono (D. Britanija) meras Boris Johnson pristatė alternatyvų „XXI amžiaus autobusą“, kuris pozicionuojamas kaip „pats ekologiškiausias ir švariausias savo klasėje“. Pirmą kartą per pusę amžiaus Londonas gavo naują autobusą, sukurtą specialiai šiam miestui, kūrimo darbai užtruko dvejus metus.

Naujojo autobuso dizainą kūrė D.Britanijos sostinėje įsikūrusi Heatherwick Studio, inžinerine dalimi ir gamyba užsiėmė Š. Airijoje įsikūrusi kompanija Wrightbus, tuo tarpu eksploatacija pavesta kompanijai Arriva.

Naujasis autobusas pradės savo darbą jau 2012 m. vasario mėnesį, važinės 38-tu maršrutu. Tai bus tik vienas iš aštuonių modelių, kurie Londone pasirodys 2012 metais. Tai bus ekologiškai švari transporto priemonė su hibridiniu varikliu.

Kaip teigiama, bus sunaudojama dvigubai mažiau dyzelinio kuro, nei turint tradicinį variklį – 24,35 litro 100 km, autobusui tai gana geras rodiklis. Taip pat sumažėjo ir išmetamų kenksmingų medžiagų kiekiai, dabar šie rodikliai sudaro 640 g/km angies monoksidui ir 3,96 g/km azoto oksidui.

Londono meras pabrėžė, kad dizainas ir techninė transporto priemonės dalis sukurti išskirtinai D. Britanijai, autobusą pavadino šedevru ir išreiškė viltį, kad jis taps kultiniu ir greitai londoniečiai jį įsimylės bei pakartos legendinio dviejų aukštų Routemaster sėkmę, tapusio Londono simboliu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių