Quantcast

Krizės metu keliauti padės nuosavas būstas

Ekonominė krizė ne tik nemažina kelionių kainų, bet jas net didina. Todėl kai kurios interneto svetainės norintiems keliauti siūlo įdomią išeitį - laikinai apsikeisti savo namais su kitais žmonėmis, kurie taip pat nori keliauti, rašo news.World-Estate.com.

Šio laikino apsikeitimo nekilnojamuoju turtu esmė labai paprasta: užsiregistruojate specialiuose interneto puslapiuose, susirandate, su kuo norėtumėte apsikeisti gyvenamosiomis vietomis. Ir tuo metu, kai jūsų namuose, tarkime, Vilniuje gyvens svečiai iš, pavyzdžiui, Paryžiaus - jūs tapsite jų namų šeimininkais. Jau šeštame dešimtmetyje tokį kelionės būdą pamėgo amerikiečiai ir kanadiečiai, dabar šis būdas sparčiai populiarėja ir Europoje.

Pastebima, kad prasidėjus ekonominei krizei, visoje Europoje padaugėjo ne tik šių tinklapių, bet ir juose užsiregistravusių žmonių. Tokias tarpininkavimo paslaugas teikiantys interneto puslapiai tikina, kad šie būsto mainai leidžia pamatyti beveik visą Europą ir Šiaurės Ameriką. „News.World-Estate.com" pastebi, kad daugiausiai pageidaujančių laikinai užleisti savo būstus yra Vokietijoje ir Prancūzijoje.

Būsto pasikeitimo populiarumas, žinoma, auga ir dėl ekonominės krizės. Įvairiais paskaičiavimais, kelionė nemokant už viešbučius, gali atpigti iki dviejų kartų. Be to, toks keliavimo būdas yra ir patogesnis - gali gyventi jaukiuose namuose, o ne steriliame viešbutyje.

Susidomėjote šia galimybe, tačiau nepasitikite žmonėmis, kurie atkeliaus į jūsų namus? Juk neramu, kokį po atostogų rasite savo butą, o gal derėtų paslėpti vertingus daiktus?

Tie, kurie bent kartą apsikeitė namais jums patvirtins, kad šios baimės greitai praeina. Pasirodo, nusprendus mainytis namais ar butais, užmegsite kontaktą su žmonėmis, kurie atvyks ilsėtis pas jus. Išbandę šią naujovę tikina, kad per keletą bendravimo mėnesių nepasitikėjimo jausmas praeina natūraliai. Tačiau būtina, kad abi pusės norėtų keistis būstais, kitaip šie mainai negalimi, tvirtina „News.World-Estate.com". 


Šiame straipsnyje: kelionėsnamų mainai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių