Quantcast

Kaip pasirinkti tinkamą automobilį kelionėms su vaikais?

Tėvai, rinkdamiesi automobilį kelionėms su šeima, turėtų įvertinti nemažai faktorių. Net ir jei jie vežios vaikus tik į mokyklą, o gal jų šeima pagausės?

Pirmoji taisyklė renkantis automobilį išlieka ta pati: patiems išsiaiškinti, ko tiksliai Jums reikia. Aklavietėje atsiduriama tada, kai norima nusipirkti daugiau nei reikia. Būtent šioje vietoje tėvai patenka į pinkles išsirinkdami netinkamą automobilį. Todėl pateikiame pačius svarbiausius kriterijus, padėsiančius išsirinkti automobilį, tinkamą keliauti su vaikais.

1. Visų pirma - saugumas

Bet kuris automobilis, kuriuo vežiosite vaikus, turi būti labai saugus. Mažesni automobiliai, kurie ir taip neturi trijų eilių sėdynių, pralaimėtų bet kokį mūšį kelyje su didesniais automobiliais. Tikrieji bekelės visureigiai pasižymi didesne apsivertimo rizika, be to jie nėra praktiški dėl didesnių degalų sąnaudų. Mes pirmenybę teikiame miesto visureigiams, krosoveriams ir kitiems padidinto pravažumo automobiliams ir seniems, patikimiems minivenams, labai tinkamiems vežioti vaikus.

Ieškokite automobilių su visapusiškais saugumo požymiais ir puikiais avarijų bandymų rezultatų įvertinimais – ypač šoninių susidūrimų, kurių metu dažniausiai sužeidžiami gale sėdintys keleiviai. Taip pat ieškokite su užpakalinio vaizdo kameromis, geru priekio ir galo matomumu ir geru stabdymo keliu.

Ne visi automobiliai turi elektroninę stabilumo kontrolę – kritinę saugumo ypatybę, kuri įsigaliojo kaip standartas nuo 2012 m. „Volvo“, „Mercedes“ ir kiti prabangūs automobiliai yra išskirtiniai savo saugumo technologija, bet aukštųjų technologijų saugumo ypatybės pamažu montuojamos ir kitų markių automobiliuose. 

2. Erdvė

Tai ko gero nerašyta taisyklė, kad mažiausiems vaikams reikia didžiausių automobilių ir ko gero dėl to, kad šiems mažiems vaikučiams reikia daug daiktų: žaidimų, vežimų ir t.t. Taip pat, labai svarbus saugumo ir patogumo garantas automlobilyje – automobilinės kėdutės, kurios yra didelės ir sudėtingos bei reikalauja papildomos erdvės. Jei reikia daug vietos kroviniams, minivenai kol kas yra tinkamiausias sprendimas. 

3. Patogumas

Tėvystė prasideda kaip visos nakties maratonas, nuolat nešiojant vaikus, ir baigiasi triukų rodymu. Taigi, nieko nėr geriau, kaip lengvas važinėjimas – ieškokite tokio automobilio, į kurį lengva įsodinti ir išsodinti vaikus. Atsižvelkite į tai, kad lengvai pasodintumėte vaikus, ypač jei automobilyje yra trečia sėdynių eilė (minivenuose). Atsižvelkite į patogias sėdynių konfigūracijas, kaip pavyzdžiui „Crysler Town and Country“ ar „Ford Flex“ esančias sistemas.

Vežant vaikus vienas iš mėgstamų patogumo bruožų yra papildomas užpakalinės sėdynės šaldytuvas, kuriame galima laikyti gėrimus ir kt. Taip pat integruota centrinė paaukštinta sėdynė, kaip antai „Volvo VC90” automobilyje. Taip pat krovinių vieta už sėdynių trečios eilės bei pasikalbėjimų veidrodžiai, leidžiantys vairuotojui stebėti keleivius.

Viskas, kas padeda išvengti įvairių triukų su raktais – durelių mygtukai arba užraktai – gali būti didelė pagalba. Todėl slankiojančios durys, kurias turi minivenai, labai puikus pasirinkimas vežiojant mažesnius vaikus. 

4. Nešvara

Vos tik vaikai patenka į automobilį, jie įveda savo tvarką – automobilis tampa šiukšlių talpykla. Maisto likučiai, popieriukai ir pieštukai ar žaislai – viskas atsiduria tarp sėdynių ar ant kilimėlių. Todėl renkantis automobilį kelionėms su vaikais, ieškokite tamsesnio salono, netepių audinių sėdynių ir kitų detalių ar net odinių, kurias būtų galima lengvai valyti. Todėl ir lengvai plaunami kilimėliai – puikus sprendimas. 

Vyresniems vaikams ir paaugliams

Jei mažiems vaikams vietos reikia jų priekyje ir užpakalyje, paaugliams labiau svarbi erdvė šonuose ir vertikaliai. Paaugliai gali būti itin smulkmeniški ieškant automobilio ir paskui sėdint jame. Nes jei pirkote automobilį tuomet, kai jie dar sėdėjo automobilinėse kėdutėse, ko gero tokį automobilį reiktų keisti. Atkreipkite dėmesį į trečiosios sėdynių eilės erdvę galvai, kojoms ir klubams, nes labai svarbu, ar jie jausis patogiai ilgų kelionių metu.

Šiandienos vaikai turi būti užimti kelionės metu, antraip neduos ramybės. Bet kokia sistema - video, audio ir pan. – idealiai tinka, kad jie galėtų tiek žiūrėti, tiek klausytis su ausinėmis, geriausia - belaidėmis. Be to, keliaudami jie gali naudotis pažangiomis technologijomis, kaip antai iPod ir kt.

Tikimės, kad šie patarimai Jums padės ir linkime, kad Jūsų pasirinkimas būtų iš anksto apgalvotas.


Šiame straipsnyje: automobilisvaikasvairavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomone

Nuomone portretas
Kokiu ekspertu reikia buti, kad taip parasyti? :) "Tiesa" tokia senumo kaip istorija... "„Volvo“, „Mercedes“ ir kiti prabangūs automobiliai yra išskirtiniai savo saugumo technologija, bet aukštųjų technologijų saugumo ypatybės pamažu montuojamos ir kitų markių automobiliuose. "

na

na portretas
jei pasiremti tokiu straipsniu renkantis auto , tai ... neoplanas su savo 12 ir daugiau eiliu butu pats tas del saugumo ... o jo video sistema uzimtu jusu vaikus :)) tiesiog dar vienas tupas straipsnis , kuris reklamuoja parketinius visureigius , ir butinai su visais pribumbasais , kurie nepigiai kainuoja , bet labai greitai praranda savo verte :))
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių