Quantcast

Inspektoriai tikrino vairavimo mokyklas

Valstybinė kelių transporto inspekcijos pareigūnai per pirmąjį pusmetį patikrino 85 vairavimo mokyklas ir 244 praktinio vairavimo mokymui skirtas transporto priemones.

Patikrinus vairavimo mokyklas, pareigūnai nustatė įvairių pažeidimai. Kaip praneša inspekcija, mokyklose mokymosi kursų baigimo liudijimai buvo išduodami nebaigus mokymo kurso arba išduodami mokiniams, neturintiems galutinių teigiamų mokymo dalykų įvertinimų. Buvo ir tokių, kuriems kursų baigimo liudijimai išduoti, nesulaukus nustatyto amžiaus, nuo kurio leidžiama vairuoti tam tikrų kategorijų transporto priemones. Kai kuriose vairavimo mokyklose per dieną mokiniai teorijos buvo mokomi ilgiau nei leidžiama (vietoj leidžiamų 4 valandų mokoma 5 valandas ar daugiau), be to, netinkamai buvo pildomi mokymo apskaitos dokumentai.

Tikrinant praktinio vairavimo mokymą inspektoriai nustatė, kad vairuoti mokoma automobiliais, neturinčiais galiojančios techninės apžiūros arba specialiai vairavimo mokymui nepritaikytais ir atitinkamai neįregistruotais automobiliais. Vairavimo praktikos kai kuriose mokyklose buvo mokoma ilgiau nei leidžiama (vietoj leidžiamų 2 valandų per dieną mokoma 4 valandas), mokoma vairuoti su neužpildytais praktinio vairavimo lapais. Mokiniai neturėjo medicininės pažymos, liudijančios, kad mokinys gali vairuoti tos kategorijos transporto priemonę.

Už nustatytus pažeidimus įmonių vadovams ar atsakingiems asmenims buvo surašyti 62 administracinių teisės pažeidimų protokolai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių