Quantcast

Elektromobiliams - bendras Europos įkrovimo stotelių tinklas

IBM pristatė pirmąją informacinę sistemą, leisiančią standartizuoti ir apjungti elektromobilių įkrovimo paslaugų infrastruktūrą visoje Europoje.

Tai suteiks bendrą informacinių technologijų platformą skirtingiems elektromobilių energijos gamintojams, tiekėjams ir įkrovimo stotelių savininkams. Tikimasi, kad naujoji sistema ženkliai prisidės prie masinio elektromobilių naudojimo augimo Europoje.

Informacinė sistema leis elektromobilių vairuotojams įkrauti savo transporto priemones ir sumokėti už energiją bet kurioje šalyje, nepriklausomai nuo elektros gamintojo, tiekėjo ar stotelės operatoriaus. Vientisas elektromobilių aprūpinimo energija tinklas užtikrins šių transporto priemonių turėtojams galimybę keliauti nesibaiminant pristigti energijos nutolus nuo vietinio įkrovimo punkto.

Toks tarptautinis elektromobilių įkrovimo tinklas veiks panašiu principu kaip tarptinklinis mobilusis duomenų perdavimo ryšys (angl. roaming), kuris vartotojams pasiekiamas bet kurioje šalyje nepriklausomai nuo to, kokio operatoriaus paslaugomis naudojamasi.

Platforma bus naudinga ne tik elektromobilių vairuotojams, bet ir energijos gamintojams bei tiekėjams, kurie turės mažiau rūpesčių dėl skirtingų standartų, tarifų bei tarptautinių pinigų pervedimų.

Sistema taip pat aprūpinta naujausiais duomenų analizavimo sprendimais, kurie padės paslaugų elektromobiliams rinkos dalyviams efektyviau reaguoti į pokyčius ir planuoti savo veiklą.

Bendros informacinės sistemos elektromobilių aprūpinimo energija paslaugų tiekėjams sukūrimas yra „Green eMotion“ projekto dalis. Šio Europos Sąjungos finansuojamo projekto tikslas – iki 2015 metų sukurti visą Europą apimančią infrastruktūrą elektra varomoms transporto priemonėms. „Green eMotion“  projekte be IBM dalyvauja dar 42 partneriai – elektromobilių gamintojai, energijos tiekėjai, mokslo institucijos ir miestų savivaldybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimantas

Rimantas portretas
Fantastika--saunuoliai kad vyksta progresas. Tik kazkodel musu Lietuveleje visiskai nereaguojama i tai... Estai dar pernai isivede i rinka elektromobilius. Veluojame bet....

Rimantas

Rimantas portretas
Nereikia lyginti visame kame pirmaujanti esta su letapedziu lietuviu. Mums reikia kur kas daugiau laiko suvokti ir perprasti naujoves.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių