Quantcast

Antroje kvalifikacijoje K.Vasiliauskas pirmas

Šį savaitgalį Snetertono trasoje (Didžioji Britanija) vykstančio finalinio Formula Palmer Audi (FPA) lenktynių etapo antrojoje kvalifikacijoje K.Vasiliauskas buvo greičiausias. Pagrindiniai konkurentai kovoje dėl nugalėtojo titulo R.Plantas ir T.Vautier neprilygo Lietuvos lenktynininkui ir užėmė tik 9 ir 17 vietas. 

Vilniaus „Plytinės“ kartodromo auklėtinis po kvalifikacijos džiaugėsi pasiekimu:“-Po pirmosios kvalifikacijos pakeitėme automobilio reguliavimą. Snetertono trasoje labai svarbus geras galinių padangų darbas ir mums pavyko pasiekti, kad jos dirbtų optimaliai. Į kvalifikaciją išvažiavau pats pirmas ir nieko netrukdomas pravažiavau 13 ratų. Dvyliktasis buvo greičiausias. Pajutau, kad varžovai nebesugebės pagerinti rezultatų, todėl kvalifikaciją baigiau anksčiau. To dėka sutaupiau šiek tiek padangų, o tai yra labai svarbu“. 

„Ilgai dirbome, kol tinkamai sureguliavome Kazimiero formulę. Be to, jis ištaisė keletą vairavimo klaidų. Pirmoji starto vieta nuteikia optimistiskai, juo labiau, kad varžovai smarkiai atsilieka“,- sakė Kazimiero treneris, BMW vairavimo akademijos instruktorius Darius Jonušis.   

Po šešių etapų FPA čempionate K.Vasiliauskas užima trečią vieta bendrojoje įskaitoje ir nuo lyderio atsilieka 17 taškų. Snetertone šį savaitgalį įvyks  trys FPA lenktynės, kiekvienose už pirmąją vietą skiriami 24 taškai. 

Šiandien 17.00 bus duotas pirmų FPA lenktynių startas. Rytoj lenktynės Snetertone prasidės 13.20 ir 16.50 Lietuvos laiku.

Antrosios kvalifikacijos rezultatai: 

1

Vasiliauskas, Kazim

1:04.729s

2

Gerbi, Julien

+0.021s

3

Rosenqvist, Felix

+0.092s

4

Kimiläinen, Emma

+0.112s

5

Rotar, David

+0.232s

6

Rees, Paul

+0.288s

7

Jousse, Maxime

+0.392s

8

Palmer, Jolyon

+0.416s

9

Plant, Richard

+0.441s

10

Graber, Bastian

+0.449s


Šiame straipsnyje: kazimieras vasiliauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių