Quantcast

Vytauto Didžiojo universitetas apdovanotas už kalbų projektą

Birželio 13 d. Slovėnijoje, Liublianos mieste vykusioje konferencijoje įteikti „Mokymosi visą gyvenimą" programos 2008 m. apdovanojimai. Kalbų kategorijoje sidabro medaliu apdovanotas Vytauto Didžiojo universiteto projektas FEEL - „Linksmai, lengvai ir efektyviai mokykimės pažinti kitas šalis, kalbas ir kultūras".

Europos komisijos ir Slovėnijos Švietimo ir sporto ministerijos Liublianoje organizuota konferencija „Kokybė ir mobilumas Mokymosi visą gyvenimą programoje" skirta Slovėnijos prezidentavimui Europos Sąjungai. Jos metu įteikti apdovanojimai penkiolikai europinių švietimo ir profesinio mokymo projektų.

Nepriklausomi ekspertai skyrė trijų tipų apdovanojimus (aukso, sidabro ir bronzos) penkiose kategorijose: Comenius (viduriniojo mokslo), Leonardo da Vinci (profesinio švietimo ir mokymo), Erasmus (aukštojo mokslo), Grundtvig (suaugusiųjų švietimo) ir kalbų kategorijose. Informacija apie geriausius projektus taip pat publikuojama knygoje „Europos sėkmės istorijos".

Kalbų kategorijoje sidabro medaliu apdovanotą VDU projektą FEEL koordinavo doc. dr. Ineta Savickienė ir VDU Regionistikos katedra.

2004-2006 m. vykdyto projekto tikslas - žadinti susidomėjimą 2004 m. į ES įstojusių šalių kalbomis ir kultūromis, paneigti egzistuojančius stereotipus. Pagal projektą sukurta suvenyrinių kalendorių, atmintinių apie kalbas, brošiūrų ir kompaktinių plokštelių su kalbų mokymo priemonėmis.

Projekto FEEL koordinatoriai dalyvavo Europos kalbų festivalyje Briuselyje, vyko renginiai visose šalyse partnerėse. Įvairioms auditorijoms (ambasadų darbuotojams, kelionių agentūroms, politikams, verslininkams, studentams) skirtas projektas supažindino europiečius su 10 naujųjų šalių kultūriniais ypatumais, ragino domėtis naujųjų ES oficialiųjų kalbų mokymosi galimybėmis, skatino turizmą ir kultūrinius mainus.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių