Quantcast

Vokietija parems Vilniuje veikiantį baltarusių universitetą

Vokietija nutarė skirti 275 tūkst. litų finansinę paramą iš Minsko išvarytam ir Vilniuje įsikūrusiam Europos humanitariniam universitetui (EHU).

Kaip pranešė Vokietijos ambasada Vilniuje, trečiadienį Vokietijos ambasadorius Volkeris Heinsbergas ir universiteto rektorius Anatolijus Mikhailovas pasirašė susitarimą dėl paramos universitetui įsigyjant įrangą.

80 tūkst. eurų (maždaug 275 tūkst. litų) Vokietijos parama skirta kompiuterių ir programinei įrangai įsigyti, siekiant pagerinti studijų ir studentų registravimo kokybę.

EHU buvo įkurtas 1992 metais Baltarusijoje ir veikė kaip privati aukštoji mokykla, bet po dvylikos metų prezidento Aleksandro Lukašenkos administracija jos licenciją panaikino.

2005-aisiais Europos Komisijos, Europos ir Amerikos vyriausybių, organizacijų ir privačių rėmėjų pastangomis EHU savo veiklą pratęsė Vilniuje. Po metų mokymo įstaigai suteiktas Lietuvos universiteto statusas.

BNS inf.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių