Quantcast

Vilniaus valdžia padalino Antakalnio mokyklas

Vilniaus miesto tarybą pritarė dviejų Antakalnyje esančių mokyklų pastatų dalyboms.

Joachimo Lelevelio vidurinė mokykla Antakalnio mokyklai atiduos savo pastato sparną. Jo 1-ame ir 3-iame aukštuose šiuo metu jau mokosi Antakalnio mokyklos pradinių klasių moksleiviai.

„Kolegos, dabar jau mūsų pareiga bus tesėti pažadą ir Antakalnyje įkurti gimnaziją“, - po balsavimo sakė A.Zuokas.

Atidavus ir antrą aukštą, nuo kitų metų ten tilptų visi 1-5 klasių mokiniai. 6-8 klasės mokytųsi viename iš dabartinių Antakalnio vidurinės mokyklos korpusų.

Tokiu būdu būtų sukurtas naujas juridinis vienetas - per du pastatus veikianti Antakalnio progimnazija.

Teigiama, kad išgryninus 9-12 klases kitame dabartinės Antakalnio vidurinės mokyklos korpuse atsirastų sąlygos steigtis gimnazijai.

Su tokia reforma nesutinka Antakalnio mokyklos moksleiviai ir direktorė. Jie norėtų, kad mokyklai atitektų visas J.Lelevelio mokyklos pastatas, o keli šimtai mokinių prisijungtų prie Antano Vivulskio mokyklos Žirmūnuose.

Tiek J.Lelevelio, tiek A.Vivulskio mokyklose mokosi lenkų ir rusų vaikai. Abiejų mokyklų atstovai trečiadienį piketavo prie savivaldybės.

Vieni valdančiųjų sprendimą palaiko, kiti priešinasi daliniam pastato atidavimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ir viso Vilniaus abonentizacij

Ir viso Vilniaus abonentizacij portretas
"... Mažumų mokyklos Lietuvoje gaus dvidešimt vienu procentu didesnius mokinių krepšelius, yra papildomai aprūpintos vadovėliais, klasėse sumažintas minimalus mokinių skaičius" Labai rekomenduoju lietuviškų mokyklų mokytojus įsiklausyti, kur nuplaukia jų pinigai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių