Quantcast

Su klimato kaita kovos ir 13 lietuvių

Į Britų tarybos projektą „Iššūkis Europai" įsijungė Lietuvos klimato advokatų komanda, kurie dirbs drauge ieškodami būdų, kaip mažinti anglies dvideginio išmetimą Lietuvoje.

Dalyvauti Britų taryba klimato kaitos kampaniją "Iššūkis Europai" jaunuoliai buvo pakviesti atsižvelgiant į jų gabumus ir pasiryžimą siekti vienintelio tikslo: efektyvių ir pozityvių pokyčių kovoje su klimato kaita.

Projekte pareiškė norą dalyvauti beveik 100 jaunų žmonių iš visos Lietuvos. Atrinkti klimato advokatai atstovauja įvairiausias sritis, pradedant verslininku, gydytoju, teisininke ir baigiant žurnaliste ir menininku.

Lietuvos klimato advokatai įsijungė į bendrą Baltijos šalių komandą, kurioje dirba su Latvijos ir Estijos atstovais. Ši komanda bendradarbiaus su kitų Europos šalių advokatais, sukurdami unikalų 224 žmonių bendradarbiavimo tinklą. Pagrindinis iššūkis, kurį jie priėmė - suformuluoti keturiasdešimt realių idėjų, kurios iš esmės pakeistų anglies dvideginio naudojimą.

Baltijos šalių klimato advokatų iššūkis - remiantis pasaulio mokslo, verslo ir politikos žiniomis iki 2008-ųjų pabaigos sukurti ir pasiūlyti tris aiškias ir praktiškas idėjas.

Projekto informaciniai partneriai yra dienraščiai „Vilniaus diena", „Kauno diena" ir „Klaipėda". 

Lietuvos klimato advokatų komanda:

Renata Karpovič (biologė),

Jurgita Raudonienė (gydytoja, GlaxoSmythKlyne vakcinų projektų vadovė),

Vidas Čaikauskas (apželdinimo bendrovės „Baltasis gluosnis" direktorius),

Romuald Bokej (Organizacijos „Gerbk gyvūnų teises" vienas įkūrėjų ir veiklos koordinatorius), Žilvinas Šilėnas (Lietuvos laisvosios rinkos instituto vyresnysis ekspertas),

Mantas Lesauskas (interjero ir baldų dizaineris),

Gaja Bartusevičiūtė (Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos biuro vadovė),

Augusta Imbrasienė (aksesuarų manufaktūros „Mur Mur Mur" vadovė),

Ramūnas Janavičius (gydytojas, Vilniaus universiteto Santariškių ligoninė),

Milda Celiešiūtė (savaitraščio „Veidas" žurnalistė),

Rasa Alkauskaitė - Kokoškina (aplinkosaugos ekspertė konsultacinėje bendrovėje „AF-Enprima"),

Aistė Samuilytė (Mykolo Romerio universiteto dėstytoja, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo konsultantė ES ir tarptautinės teisės klausimais),

Vytautas Noreika (mokymų treneris).



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių