Quantcast

Studentų rankose – universiteto valdžia vienai dienai

Lapkričio 17-ąją, tarptautinę studentų dieną, Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) vairas bus patikėtas studentams. VDU Studentų atstovybės valdyba iš konkurse dalyvavusių kandidatų jau išrinko geriausiąjį, vienai dienai pakeisiantį tikrąjį universiteto rektorių.

Juo tapo Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto ketvirtakursis Jaunius Špakauskas. Jo suburta 19 žmonių komanda taip pat užims prorektorių, dekanų ir kelių svarbiausių padalinių darbuotojų postus.

„Ši akcija - įrodymas, kad universiteto valdžia yra atvira studentams, vertina juos kaip lygiaverčius partnerius, jais pasitiki. Nuo studentų niekas nebus slepiama - galėsime susipažinti su visais universiteto dokumentais", - teigia rektorių pavaduosiantis J.Špakauskas.

Lapkričio 17-ąją visų universiteto padalinių darbas vyks įprastu režimu. Universiteto vadovus pavaduosiantiems studentams bus perduotos beveik visos funkcijos - jie priims lankytojus, atsakinės į skambučius, galės susipažinti su juos dominančia medžiaga, tik negalės pasirašyti dokumentų.

Kandidatavusiems į rektoriaus postą buvo taikomi keli pagrindiniai vertinimo kriterijai: akademinė ir visuomeninė veikla, suburta komanda, kuri užims prorektorių, dekanų, taip pat Akademinių reikalų tarnybos, Studentų reikalų tarnybos, Užsienio kalbų centro bei Kauno VDU Botanikos sodo vadovų postus.

Kol studentai bandys įsijausti į vadovų vaidmenį, tikroji universiteto valdžia rūpinsis studentų aktualijomis. Nors ir pasitraukę iš įprastų darbo vietų, rektorato nariai neatostogaus: jie diskutuos tema „Studentai ir studentų organizacijos".

Po lapkričio 17-osios ketinama surengti apvaliojo stalo diskusiją, kad tikrieji universiteto vadovai ir juos pavadavę studentai galėtų pasidalinti patirtimi bei išsakyti savo pastabas apie universiteto darbą.


Šiame straipsnyje: VDUrektorius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių