Quantcast

Studentai siūlo gerinti akademinių mainų sąlygas

Studentų nuomone, reikėtų gerinti studijuojančio jaunimo ir dėstytojų mainų tarp skirtingų Europos aukštųjų mokyklų sąlygas. Dalis Europos valstybių neskiria deramo dėmesio mobilumui skatinti, neišspręstos problemos dėl kreditų studentams suvienodinimo bei diplomų pripažinimo.

Apie tai diskutuota spalio 5-9 dienomis Lille mieste (Prancūzija) vykusiame 16-ame Europos studentų suvažiavime. Renginio tema - mobilumas Europos aukštajame moksle. Lietuvos studentų interesams renginyje atstovavo Lietuvos studentų sąjungos (LSS) prezidentas Jonas Okunis.

LSS vadovas pastebi, jog studentų ir dėstytojų tarptautinių mainų mastas Lietuvoje ne itin didelis, todėl šis klausimas aktualus ir mūsų šaliai.

„Visais įmanomais būdais reikia sudaryti geresnes galimybes studentams bent dalį studijų laiko pasimokyti, o dėstytojams padirbėti svetur. Tai sudaro sąlygas tobulėti ne tik atskiroms asmenybėms, bet ir visai aukštojo mokslo sistemai. Uždarumas - pirmas žingsnis stagnacijos link", - tvirtina J.Okunis.

Europos studentų suvažiavime pripažinta būtinybė studentų ir personalo mobilumą įtraukti į aukštųjų mokyklų veiklos planus, raidos strategijas, skirti tam reikalingas lėšas.

Kaip mobilumą stabdantys veiksniai įvardinti netinkamas akademinių bendruomenių ir valdžios požiūris, konkurencija.

Šis suvažiavimas - tarptautinis renginys, kurį du kartus per metus organizuoja Europos studentų sąjunga. Lietuvos studentų sąjunga yra šios organizacijos narė nuo 1998 metų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių