Quantcast

Prezidentų stipendijas gaus daugiau studentų

Nuo kitų metų keičiasi Lietuvos prezidentų vardinių stipendijų teikimo tvarka. Vyriausybė nusprendė skirti daugiau Antano Smetonos, Kazio Griniaus ir Aleksandro Stulginskio vardinių stipendijų. Jos taip pat bus didesnės.

Gabiausiems valstybinių aukštųjų mokyklų studentams kasmet bus skiriama  trisdešimt vardinių stipendijų - po penkias kiekvienai iš šešių studijų sričių. Iš kiekvienai studijų sričiai skiriamų penkių vardinių stipendijų po vieną 650 litų dydžio stipendiją bus skiriama neuniversitetinių studijų studentui, po dvi tokio pat dydžio stipendijas - pagrindinių universitetinių arba vientisųjų studijų studentams ir po dvi 910 litų stipendijas - magistrantūros arba vientisųjų studijų studentams.

Nuo 2009-2010 studijų metų iš viso kasmet bus skiriama penkiolika A.Smetonos stipendijų: po penkias humanitarinių mokslų, socialinių mokslų ir meno studijų sritims.

Iš dešimt K.Griniaus stipendijų kasmet po penkias atiteks biomedicinos mokslų studijų ir fizinių mokslų studijų sritims. Penkios A.Stulginskio stipendijos bus skiriamos technologijos mokslų studijų sričiai.

Iki šiol valstybinių aukštųjų mokyklų studentams kasmet buvo skiriamos iš viso šešios prezidentų vardinės stipendijos: trys - pagrindinių universitetinių studijų studentams (po 520 Lt) ir trys - magistrantūros arba vientisųjų studijų studentams (po 780 Lt). Pagal prezidentų veiklos sritis, stipendijos buvo skiriamos tik teisės ir politikos mokslų, medicinos ir visuomenės sveikatos bei žemės ūkio mokslų studentams. Į šias stipendijas negalėjo pretenduoti neuniversitetinių studijų studentai.


Šiame straipsnyje: vardinės stipendijosstudentai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių