Quantcast

Pamokos birželį - bevertės

Birželį tebevykstančios pamokos tėra mokymosi imitacija. Taip mano moksleivių tėvai. Mokytojai dar griežtesni - tai savęs ir vaikų kankinimas, rašo dienraštis „Klaipėda".

Užuot mokęsi, vyresniųjų klasių moksleiviai birželio mėnesį pradeda dirbti. Kiti su savo tėvais išvyksta į užsienį. Tad kai kurie tėvai nesupranta, ko verti mokslai birželį, jei klasėje sėdi vos pusė mokinių.

Nors dalis pilnametystės sulaukusių vienuoliktokų nuo birželio 1-osios dirba, tačiau šnekinti mokyklų vadovai gynėsi, kad savo auklėtinių neišleidžia dirbti.

Auklėtinių nebuvimas mokykloje grindžiamas ir svariomis priežastimis - noru tobulinti užsienio kalbos įgūdžius kalbų stovyklose užsienyje ar išvyka su tėvais.

„Guli ant suolų ir keikia tuos, kurie sugalvojo tokią nesąmonę, - apie moksleivius, nepatenkintus mokslais vasarą sakė uostamiesčio  „Varpo" vidurinės mokyklos direktorius Valerijus Kuzliakinas.  - Reikėtų mažinti mokymosi programą, kad birželį nebetektų mokytis".

Mokytojai taip pat pritaria, kad mokslas birželį - vaikų ir pačių pedagogų kankinimasis, neduodantis efektyvių rezultatų. Prasidėjusi vasara mažina moksleivių imlumą, todėl tose klasėse, kuriose nebėra atsiskaitymų, į mokslą žiūrima pro pirštus.

Prie nedarbingų nuotaikų prisideda ir iš įprasto tempo išderinantys abiturientų egzaminai, nes jų metu kitų klasių moksleiviai nesimoko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių