Quantcast

Iš naujojo ministro tikisi pokyčių

Du trečdaliai studentų mano, kad naujasis švietimo ir mokslo ministras turėtų nedelsdamas pasirūpinti aukštojo mokslo sistemos finansavimo pertvarka. Tai rodo Lietuvos studentų atstovybių sąjungos (LSAS) apklausa.

Tyrime dalyvavo per 3 tūkst. Lietuvos aukštųjų mokyklų studentų. Jos metu teirautasi, kaip jie vertina Gintaro Steponavičiaus kandidatūrą į švietimo ir mokslo ministro postą bei kokių darbų naujasis ministras pirmiausiai turėtų imtis.

Daugiau nei trečdalis respondentų yra įsitikinę, jog būtina panaikinti nekokybiškas studijų programas, organizuoti aukštųjų mokyklų veiklos kokybės, studijų sąlygų ir infrastruktūros auditą.

„Visiems suprantama, kad studijų sistemos finansavimo pertvarka būtina. Tačiau kodėl šioje pertvarkoje svarbiausias vaidmuo atitenka studentų apmokestinimui, o ne kokybiniams pokyčiams? Studentai ne kartą yra aiškiai išsakę poziciją, kad nepritartų studijų apmokestinimui be konkrečių sprendimų dėl studijų kokybės", - teigia LSAS prezidentė Indrė Vareikytė.

Pasak I.Vareikytės, tenka apgailestauti, kad ministru ketinantis tapti G.Steponavičius, pamiršęs kokybinius pokyčius, viešuose pasisakymuose mokestį už studijas atvirai deklaruoja kaip svarbiausią reformos žingsnį.

Apklausa taip pat rodo, jog maždaug 39 proc. studentų apie G.Steponavičių nieko nėra girdėję, dar trečdalis negali jo vertinti, kol ministras nepradėjo dirbti. Apie 16,5 proc. netiki, kad jam pavyks tinkamai reformuoti švietimo sistemą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių