Quantcast

A. Monkevičius nori keisti universitetų valdymą

Naujasis švietimo ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius nori keisti universitetų valdymą, skelbia lrt.lt.

Tai ministras pareiškė šiandien po Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto posėdžio, kuriame buvo svarstytos Mokslo ir studijų įstatymo pataisos.

„Mums vertėtų ryžtingiau apsispręsti dėl valdymo ir galbūt grįžti prie pradinio Vyriausybės varianto, kuriame aukštųjų mokyklų Taryboms suteikiamas svarbesnis vaidmuo renkant rektorių. Per savaitę ministerijoje turėsime padaryti labai rimtą darbą - pamėginti modeliuoti Tarybos formavimo procedūrą, kuri turi remtis didesniu viešumu. Turi būti pasakyta, kaip tas bus daroma, kad neatrodytų, jog ministras primeta politinę valią", - Lietuvos radijui sakė A. Monkevičius.

Po savaitės komitetas turėtų apsispręsti, ar palikti senąją tvarką, kai rektorių renka iš aukštosios mokyklos darbuotojų sudarytas Senatas, ar pritarti naujovei - rektorių rinktų Taryba, kurios daugumą sudarytų socialiniai partneriai.

Lietuvos studentų sąjunga (LSS) praėjusią savaitę išplatino pareiškimą, kuriame ragino keisti universitetų valdymą daugiau teisių suteikiant iš visuomenės narių formuojamoms taryboms. Pasak LSS, tai padaryti yra būtina, nes dabar veikianti tvarka leidžia iš savųjų rato rinkti universitetų vadovus. Dėl šios priežasties, kaip teigia LSS, stabdomas aukštųjų mokyklų progresas ir nukenčia konkurencingo aukštojo mokslo siekiantys studentai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių