Quantcast

Mokyklų sporto salės mokinių lauks ir vasarą

Šią vasarą daugiau kaip 300 šalies mokyklų dalyvaus Švietimo ir mokslo ministerijos inicijuotoje akcijoje „Noriu - sportuoju", kurios tikslas - vasaros atostogų metu vaikams atverti mokyklų sporto sales bei aikštynus ir sudaryti sąlygas aktyviai leisti laiką.

„Pasibaigus mokslo metams lieka tuščios sporto salės, atletinės gimnastikos ir aerobikos salės, aikštynai. Per vasaros atostogas tinkamai išnaudojus turimą įstaigų ugdymo bazę ir pasitelkus mokytojus, mokiniai turėtų galimybę turiningai ir įdomiai praleisti laisvalaikį - taip apsaugotume juos nuo galimų žalingų socialinių veiksnių ir užtikrintume vaikų saugumą,"- sako švietimo ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius.

Akcijoje dalyvaujančioms mokykloms Švietimo ir mokslo ministerija padovanos sportinio inventoriaus: kamuolių, lankų, šokdynių.

Akcija ‚Noriu - sportuoju" organizuojama jau ketvirtus metus. Šiais metais ją vykdys Lietuvos moksleivių kūno kultūros ir sporto centras. Mokyklų, dalyvaujančių akcijoje, sąrašą galima rasti tinklalapyje http://www.lmssc.smm.lt/konk_noriu.htm.

Pasak ministro, savivaldybės taip pat turėtų skirti didesnį dėmesį vaikų užimtumui atostogų metu, ieškoti vietinių išteklių, galimybių, kad vasarą ugdymo įstaigos galėtų turiningai ir saugiai užimti vaikus. „Tikimės, kad Švietimo ir mokslo ministerijos, savivaldybių pastangomis vaikams bus pasiūlytos įvairios užimtumo formos, kurios padės ugdyti kūrybiškumą, stiprinti sveikatą, socialinius įgūdžius,"- sako A.Monkevičius

Vaikų užimtumui organizuoti šiemet Švietimo ir mokslo ministerija skyrė beveik 10,7 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių