Quantcast

Ministerija ramina: dėstytojų algos augs

Švietimo ir mokslo ministerija žada, kad švietimo sistemos darbuotojų atlyginimai augs, nors ir lėčiau, nei buvo planuota.

Tai ministerija pareiškė reaguodama į Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimo surengtą piketą prie Vyriausybės.

Ministerijos atstovų teigimu, nuo sausio mėnesio dėstytojų atlyginimai bus keliami 5,6 procento. Tai yra mažiau, nei buvo numatyta ankstesnės vyriausybės planuose, tačiau ilgalaikio dėstytojų atlyginimų kėlimo programos esą nebus atsisakoma. Ji bus koreguojama dėl finansinių apribojimų ir visuotinės taupymo programos, tačiau toliau bus siekiama 2009-2012 metais dėstytojų algas pakelti 70 proc.

2007-2008 metais mokslo ir institucijų darbuotojų darbo užmokestis buvo didinamas tris kartus. Ministerija teigia, kad šiam tikslui iš privatizavimo fondo buvo panaudota 5,5 mln. litų.

Šių metų trečią ketvirtį vidutinis dėstytojo atlyginimas valstybiniame sektoriuje, anot ministerijos, siekė apie 2,7 tūkst. litų ir viršijo vidutinį darbo užmokestį. Vien 2008 metais dėstytojų ir mokslo darbuotojų darbo užmokesčio didinimui iš biudžeto buvo skirta 88,7 mln. litų.

Bendra nacionalinio biudžeto dalis švietimui taip pat didėja. Nacionalinio biudžeto projekte asignavimai švietimui 2009 metams sudaro 7,3 mlrd. litų - tai yra 14,6 proc. daugiau nei šiais metais.

Ketvirtadienį prie Vyriausybės rūmų piketavo būrelis aukštųjų mokyklų darbuotojų. Be kitų reikalavimų, jie prašo algas didinti ne 5,6, o 20 proc. Piketus ketinama tęsti penktadienį ir pirmadienį.


Šiame straipsnyje: piketasaukštosios mokyklos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių