Quantcast

Kuriama efektyvesnė moksleivių apskaitos sistema

Vyriausybės posėdyje priimtas nutarimas, kuriuo siekiama užtikrinti kuo tikslesnę savivaldybėse gyvenančių vaikų apskaitą. Šiam tikslui bus pasitelkta programinė įranga, kuri leis automatizuotai palyginti Lietuvos gyventojų registro ir Mokinių registro duomenis apie vaikus.

Automatizuotai lyginant šių registrų duomenis bus sukurta nesimokančių vaikų ir mokyklos nelankančių mokinių apskaitos informacinė sistema, kuri sudarys galimybes nustatyti nesimokančius pagal privalomojo švietimo programas vaikus.

Įsteigus informacinę sistemą, bus kaupiami, analizuojami ir nuolat atnaujinami duomenys apie kiekvienoje teritorijoje gyvenančius ir nesimokančius vaikus. Informacinėje sistemoje į apskaitą bus įrašomi ir tie vaikai, kurie per mėnesį praleidžia daugiau nei pusę pamokų pagal privalomojo švietimo programas.

Patvirtinta nauja apskaitos tvarka padės sugrąžinti į mokyklą jos nelankančius arba ne nuolat lankančius vaikus ir užtikrinti, kad vaikai iki 16 metų nenutrauktų mokymosi.

Ši sistema bus įdiegta iki 2009 metų rugsėjo 1 dienos.

Dabartinė mokyklinio amžiaus vaikų iki 16 metų apskaita tik iš dalies užtikrina savivaldybės teritorijoje gyvenančių vaikų apskaitą: duomenys renkami ir tvarkomi neautomatizuotai, savivaldybių turima informacija periodiškai neatnaujinama.


Šiame straipsnyje: mokinių registrasapskaita

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių