Quantcast

Keisis mokyklos dienynų apskaitos tvarka

Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) praneša, jog mokykla, savarankiškai priėmusi sprendimą dienyną sudaryti elektroninio dienyno duomenų pagrindu, gali nevykdyti mokinių ugdymo apskaitos spausdintame dienyne.

Kadangi mokinių ugdymo apskaita per mokslo metus galės būti vykdoma elektroniniame dienyne, mokslo metams pasibaigus, mokyklos direktoriaus paskirtas asmuo visą informaciją apie mokinių lankomumą ir pažangumą turės išspausdinti iš elektroninio dienyno ir sudaryti atskirą dienyną. Tokiu būdu mokykla informuos mokinių tėvus apie jų vaikų mokymosi rezultatus.

Tačiau prieš priimdama sprendimą dienyną sudaryti elektroninio dienyno duomenų pagrindu, mokykla turėtų įvertinti savo galimybes įsigyti bei išlaikyti elektroninį dienyną, užtikrinti saugų jo naudojimą, mokyklos aprūpinimą kompiuterine technika, mokytojų ir kitų ugdomąją veiklą vykdančių asmenų galimybę naudotis kompiuterine technika mokykloje, jų kompiuterinio raštingumo žinias ir gebėjimus, bendruomenės interesus ir pan.

ŠMM tikisi, jog toks dienynų sudarymas elektroninių dienynų duomenų pagrindu mokykloms suteiks galimybę efektyviau organizuoti ugdymo procesą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių