Quantcast

Česlovo Kudabos premija - garsiam gamtininkui S.Paltanavičiui

Aplinkos ministerijos Česlovo Kudabos 2008-ųjų metų premija paskirta garsiam gamtininkui, Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugos departamento Biologinės įvairovės skyriaus vedėjui Selemonui Paltanavičiui.

Ši premija įsteigta 1999-aisiais ir skiriama kas dveji metai nevyriausybinėms organizacijoms arba jų nariams bei kitiems asmenims už aktyvią ir naudingą visuomeninę veiklą arba reikšmingus darbus aplinkos formavimo ir apsaugos srityje. Kandidatus gali siūlyti valstybės ar savivaldos institucijos, visuomeninės ar kitos nevyriausybinės organizacijos.

Be S.Paltanavičiaus, šių metų premijai buvo pristatytas Lietuvos nacionalinės filharmonijos solistas Danielius Sadauskas, Jungtinių Tautų Pasaulio aplinkos fondo Mažųjų projektų programos nacionalinė koordinatorė Neda Leonavičiūtė ir programos asistentė Inga Ringailaitė.

Vertinimo komisija, kuriai vadovavo Aplinkos ministerijos Visuomenės informavimo ir viešųjų ryšių departamento direktorius Romas Jankauskas, rekomendavo apdovanoti S.Paltanavičių už nuolatinį, keletą dešimtmečių trunkantį aplinkosaugos idėjų propagavimą šalies žiniasklaidos priemonėse ir knygose.

S. Paltanavičius visą savo laisvalaikį pašventė gamtos apsaugos idėjų skleidimui. Tai pažintinės, mokomosios, gamtosauginės knygos vaikams ir suaugusiems, straipsniai spaudoje, radijo ir TV laidos, fotografijos, kino scenarijai.

Už filmo „Gulbių ežeras po debesiu" scenarijų 2003 m. S. PaltanavičiuI skirta Petro Abukevičiaus premija. 2007 m. jo knyga „Velniukas ir vieversiukas" išrinkta geriausia metų knyga vaikams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių