Quantcast

Žiniasklaida: Oksfordo vakcina nuo COVID-19 sukelia patikimą imuninę reakciją

Vakcina nuo COVID-19, kuriama Oksfordo universiteto ir Jungtinės Karalystės (JK) farmacijos bendrovės „AstraZeneca“, buvo skirta vyresnio amžiaus žmonėms ir sukėlė patikimą imuninę reakciją, skelbia britų laikraštis „Financial Times“ (FT), remdamasis preliminariais bandymų rezultatais.

Šiuo metu visame pasaulyje laukiama veiksmingos ir saugios vakcinos nuo COVID-19, kuri padėtų užbaigti pandemiją, nusinešusią daugiau nei 1,15 mln. žmonių gyvybes.

Oksfordo universiteto ir „AstraZeneca“ vakcina sukelia antikūnų ir T ląstelių imuninę reakciją ir tada, kai yra skiriama senyvo amžiaus žmonėms, kurie yra labiausiai pažeidžiami koronaviruso, remdamasis su bandymais susipažinusiais šaltiniais, skelbia FT.

Jau liepą skelbta, kad ši vakcina sukuria patikimą imunitetą nuo COVID-19 žmonėms, patenkantiems į 18–55 metų amžiaus grupę, tačiau iki šiol nebuvo patvirtinta, ar vakcina sukuria imunitetą ir senyvo amžiaus žmonėms.

Tiesa, FT perspėjo, kad antikūnų ir T ląstelių susidarymas organizme nebūtinai reiškia, kad ši vakcina bus saugi ir veiksminga, dėl to bus atliekama daugiau bandymų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių