Quantcast

Žiniasklaida: JAV artimiausiomis dienomis patvirtins „Pfizer-BioNTech“ vakciną vaikams nuo 12 metų

Jungtinės Valstijos iki kitos savaitės pradžios gali patvirtinti „Pfizer-BioNTech“ („Comirnaty“) vakciną vaikams nuo 12 metų amžiaus, remdamasi šaltiniu vyriausybėje, skelbia CNN.

„Pfizer“ jau yra pateikusi prašymą leisti COVID-19 vakcina skiepyti vaikus nuo 12 iki 15 metų.

„FDA (JAV Maisto ir vaistų administracija) turės pakeisti skubų leidimą naudoti vakciną, tačiau procedūra turėtų būti paprasta“, – rašo CNN.

Manoma, kad FDA leidimą suteiks iki kitos savaitės pradžios. Po FDA sprendimo Ligų prevencijos ir kontrolės centro patariamasis komitetas rekomenduos, kaip šia vakcina turėtų būti skiepijami vaikai.

Šiuo metu „Pfizer-BioNTech“ vakcina JAV yra registruota žmonėms nuo 16 metų amžiaus.

„Pfizer“ kovo pabaigoje teigė pateikusi 2 260 vaikų nuo 12 iki 15 metų amžiaus klinikinių tyrimų duomenis, kurie parodė, kad vakcina yra saugi ir itin veiksminga. Šiuo metu vyksta tyrimai su dar jaunesniais vaikais.

„Moderna“ taip pat atlieka klinikinius vakcinos tyrimus su vaikais, kurių rezultatų tikimasi vasarą. Panašius tyrimus ketina pradėti ir „Johnson & Johnson“.

JAV nacionalinio skiepijimo tempai savo piką pasiekė balandžio 11 d., o šiuo metu bent jau pirmosios vakcinos dozės yra sulaukę 55 proc. Jungtinių Valstijų suaugusiųjų. Vis dėlto, šalyje iki kolektyvinio imuniteto dar trūksta besiskiepijančių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių