Quantcast

Žiemą veido oda šerpetoja, ją beria? 6 patarimai, kaip ja rūpintis

  • Teksto dydis:

Žiemą dėl žvarbių orų bei pastaruoju metu vyraujančių temperatūrų pokyčių mūsų veido oda gali būti labiau linkusi į bėrimus ir šerpetojimą. „Eurovaistinės“ vaistininkė Miglė Kazakevičienė ir grožio specialistė Aušra Vareikienė dalijasi praktiniais patarimais, kaip pasirūpinti savo oda šiuo sezonu.

Veido odos šveitimas

Norint pasirūpinti savo veido oda, svarbu ne tik palaikyti kasdienę jos priežiūros rutiną, bet ir papildomai ją „išvalyti“. Todėl „Eurovaistinės“ grožio vaistinių vadovė Aušra Vareikienė pataria reguliariai atlikti veido odos šveitimą.

„Šiuo laikotarpiu savo oda turi pasirūpinti visi be išimties. Žiemą nereto žmogaus pasikeičia mityba, neretai jis patiria daugiau streso. Jų sukeliamos pasekmės gali greitai pasimatyti tiek ant sausos, tiek ant riebios odos. Jeigu jūsų oda yra riebi, visi šie faktoriai gali iššaukti didesnį bėrimą, o jeigu oda sausa – ji gali pradėti dar stipriau šerpetoti. Reguliariai naudojamas pilingas gali padėti tam užkirsti kelią. Taip jis apsaugo mūsų odą nuo porų užsikimšimo“, – pasakojo A. Vareikienė.

A. Vareikienė/„Eurovaistinės“ nuotr.

Probiotikai

Kone visiems pažįstami probiotikai yra naudingi ne tik mūsų virškinimo sistemos darbui, bet ir veido odai, pasakojo vaistininkė Miglė Kazakevičienė.

„Probiotikai gelbsti skirtingiems odoms tipams. Riebios odos savininkams jie gali padėti sumažinti odos uždegimus, pasireiškiančius bėrimu ar pavieniais spuogeliais, tuo tarpu sausą odą turintiems žmonėms padeda atkurti normalų odos drėgmės lygį. Dėl šių priežasčių probiotikai leidžia džiaugtis savo sveika oda tiek žiemą, tiek vasarą“, – pasakojo vaistininkė.

Drėkinančių ir maitinančių kaukių sezonas

„Žiemą maitinančios, drėkinančios ar netgi valančios kaukės padės pasirūpinti savo oda, priklausomai nuo jos tipo. Taip pat išbandykite įvairių formų kaukes – tiek tepamas, tiek lakštines. Jas užsidėję paskaitykite knygą, pažiūrėkite mylimą serialą ar paprasčiausiai pabūkite tyloje ir pakvėpuokite“, – patarė A. Vareikienė.

Savo veido odą reiktų drėkinti ne tik iš išorės, bet ir vidaus.

Vanduo

„Savo veido odą reiktų drėkinti ne tik iš išorės, bet ir vidaus. Vanduo padės pašalinti iš organizmo toksinus, atstatyti natūralų drėgmės kiekį. Norint žinoti, kiek tiksliai reikia išgerti vandens, moterys turėtų 0.037 l padauginti iš savo svorio, o vyrai – 0.035 l“, – pasakojo M. Kazakevičienė.

Svarbiausių vitaminų odai kompleksas

Besiskundžiantiems sudirgusia oda, vaistininkė pataria vartoti vitaminus A, E ir C. Anot jos, drauge šie vitaminai gali pasirūpinti jūsų oda iš pagrindų. Jie skatina odos ląstelių atsinaujinimą, sulėtina odos senėjimą, suteikia jai skaistumo, lygumo ir stangrumo. Pirmuosius odos pokyčius galite pamatyti jau po poros savaičių.

Pasirūpinkite ne tik veido oda

„Nepamirškite rankų, pėdų ir dekoltė odos. Naudokite pilingą ir drėkinamąsias, maitinamąsias kaukes. Dekoltė galite naudoti tepamą veido kaukę, o rankoms ir pėdoms – specialias kojinių arba pirštinių tipo kaukes. Negailėkite šioms kūno dalims drėkinamųjų ir maitinamųjų kremų. O norintys pasimėgauti tikru namų SPA, tegul prisileidžia atpalaiduojančią druskų vonią arba išbando Kleopatros vonią. Į vandenį įpilsite šaukštelį vonios aliejaus, greta galima įsimesti rožių žiedų ar levandos šakelę. Taip ne tik pamaitinsite viso kūno odą, bet ir nuraminsite mintis“, – sakė grožio specialistė Aušra Vareikienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių