Quantcast

VVKT ragina neatskleisti informacijos apie įtariamas reakcijas į vakcinas kitiems asmenims

  • Teksto dydis:

Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba (VVKT) ragina neatskleisti informacijos apie įtariamas nepageidaujamas reakcijas į vakcinas kitiems asmenims.

„Lietuvoje duomenis apie sunkias ir nesunkias įtariamas nepageidaujamas reakcijas į vaistus, įskaitant vakcinas, rinkti yra įgaliota tik VVKT“, – rašoma trečiadienį išplatintame pranešime.

Tarnybos teigimu, viešojoje erdvėje atsiranda skatinimų teikti informaciją apie tokias reakcijas kitiems asmenims.

Kaip nurodoma pranešime, VVKT surinkta informacija yra registruojama specialiai tam sukurtose duomenų bazėse, užpildant patvirtintą formą ir perduodant į Europos duomenų bazę „EudraVigilance“.

„Šią informaciją analizuoja ir vertina kompetentingi VVKT ir Europos vaistų agentūros ekspertai. Tokia nepageidaujamų reakcijų stebėsenos sistema leidžia nustatyti įtariamo šalutinio poveikio, apie kurį iki tol nežinota, ženklus ir gauti naujos informacijos apie žinomą šalutinį poveikį“, – nurodo tarnyba.

Ji ragina žmones būti budrius, saugoti informaciją apie sveikatos būklę ir neatskleisti jos bet kam.

„Primename, kad informacija apie vaisto (vakcinos) šalutinius poveikius yra skelbiama pakuotės lapelyje, taip pat VVKT interneto svetainėje“, – rašoma pranešime.

Pasak tarnybos, apie įtariamas nepageidaujamas reakcijas galima pranešti internetu, užpildant formą ir atsiunčiant ją elektroniniu paštu NepageidaujamaR@vvkt.lt bei nemokamu telefonu 8 800 73 568.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Lietuvos fasistinis rezimas tycia slepia NUZUDYTU pilieciu skaiciu. Turi ka slepti. Viskas eina pagal Shvabo plana. VISI PASKIEPYTI greitu LAIKU ISMIRS.

Nu tu kapiec!

Nu tu kapiec! portretas
Jei iškart po skiepo patiri insultą ar pakratai kojas, tai konservatnykų fašiai reikalauja neatskleisti tyčia (ar tik planuotų) nužudytų piliečių!

Darius

Darius portretas
Keista,skiepai pet prievartą ir nežinoma apie jų poveikį.Nusikaltimas .
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių