Quantcast

VVKT: pirmieji trys tromboembolijos atvejai vertinti kaip galimai susiję su „AstraZeneca“

Pirmieji trys po skiepijimo Lietuvoje nustatyti tromboembolijos atvejai Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos vertinti kaip galimai susiję su „AstraZeneca“ vakcina.

Tuo metu Europos vaistų agentūra (EVA) ketvirtadienį pranešė, kad ši vakcina nėra susijusi su bendruoju kraujo krešulių susidarymo rizikos padidėjimu.

„Reakcija buvo vertinta kaip tikėtina. (...) Mums atrodė, kad jei žmogui tai yra įvykę ir yra laikotarpis, per kurį tai yra realu, tai negalime atmesti, kad tai nėra susiję“, – BNS penktadienį sakė VVKT Farmakologinio budrumo ir apsinuodijimų informacijos skyriaus vyresnioji patarėja Rugilė Pilvinienė.

Vis dėlto ji pabrėžė, kad Europos vaistų agentūra, įvertinusi duomenis iš skirtingų šalių, nustatė, jog „AstraZeneca“ vakcina „nekelia padidėjusios tromboembolijos rizikos“.

EVA paskelbus, kad „AstraZeneca“ vakcina nuo COVID-19 yra saugi ir veiksminga, Lietuvoje nuo penktadienio atnaujinamas skiepijimas šia vakcina.

Skiepijimas „AstraZeneca“ vakcina Lietuvoje buvo sustabdytas nuo trečiadienio.

Tokį sprendimą Sveikatos apsaugos ministerijai priimti rekomendavo Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba, gavusi tris pranešimus apie kraujo krešulių atvejus, pasireiškusius po skiepijimo.

Virtinė Europos šalių praėjusią savaitę sustabdė skiepijimą šiuo preparatu, susirūpinusios dėl kraujo krešulių susidarymo atvejų, nustatytų kelioms dešimtims iš milijonų paskiepytų žmonių.

EVA nurodo, kad iš viso po vakcinacijos praneštų tromboembolinių atvejų skaičius siekia 469, iš jų 191 – Europos ekonominėje erdvėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čia

Čia portretas
toks šiknius kuris manau nett dėžių su vištena nešioti negauna o tik po vištų mėšlinus gardus jas gaudo,na ir dar kažką su jom ten daro kai kiti nemato,o čia dedasi naujalietuviais- vištkrušiai.

N

N portretas
O tu,tampydamas kažkur dėžes su vištiena,jautiesi didžiausiu europiečiu ir spjaudai ant savo šaknų???

Jus

Jus portretas
galite mirti,bet mums poh..j i jusu nuomone,nes 3 pasaulio bomzu lietuva tures tik sita vakcina. LGBT ir AstaZeneca ,Valio draugai!!!!Kuo daugiau zmoniu mirs, tuo jiems bus geriau!!!!! Kaip jus ten nesistengtumete Europeciai niekada jus nelaikys Euoropos salymi ir jus visada busite east europeans lithujanians ir ex USSR o jusu zmones visada laikis uz vergus !!!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių