Quantcast

VVKT: „Novavax“ ir „CureVac“ vakcinas Europos vaistų agentūra galėtų patvirtinti birželį

JAV bendrovės „Novavax“ ir vokiečių bendrovės „CureVac“ vakcinas Europos vaistų agentūra galėtų patvirtinti birželį, sako Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos vadovas.

„Abiejų vakcinų „tęstinė peržiūra“ pradėta vasarį. Atitinkamai antro ketvirčio pabaigoje, maždaug birželį, planuojama abi įregistruoti“, – BNS penktadienį teigė VVKT viršininkas Gytis Andrulionis.

Ši procedūra yra pirmasis žingsnis norint patvirtinti vakciną Bendrijos teritorijoje.

Lietuva iš „Novavax“ planuoja įsigyti 633 tūkst.vakcinos dozių, iš „CureVac“ – 1,4 mln. dozių, tuo tarpu rusiškų vakcinų „Sputnik V“ pirkti neketinama.

Europos vaistų agentūra kovą pradėjo ir rusiškosios „Sputnik V“ vakcinos „testinę peržiūrą“.

Pasak G. Andrulionio, tai reiškia, kad ši vakcina gali būti patvirtinta panašiu metu kaip „Novavax“ ir „CureVac“.

„Arčiausiai patvirtinimo, matyt, yra „Novavax“. Tai labai daug žadanti vakcina ir klinikiniai tyrimai sėkmingai vyksta, kiek žinau“, – kalbėjo VVKT vadovas.

G. Andrulionio teigimu, šiais metais tikimasi, kad taip pat bus patvirtintos kiniškos „Sinovac“, prancūzų ir britų kompanijų „Sanofi“ ir GSK bei italų „ReiThera“ vakcinos.

Ketvirtadienį Europos vaistų agentūra patvirtino „Johnson & Johnson“ vakciną. Kiek anksčiau jau patvirtintos „Pfizer“ ir „BioNTech“, „Moderna“ bei „AstraZeneca“ vakcinos.

Iš viso Lietuva iš įvairių gamintojų yra apsisprendusi įsigyti apie 10 mln. vakcinų dozių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių